Europa își dorește un încărcător care funcționează pentru fiecare dispozitiv

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Parlamentul European a adoptat joi o rezoluție copleșitoare prin care a solicitat filialei executive a blocului să oblige „urgent" companiile tehnologice să folosească un singur tip de încărcător.

Parlamentarii cer un încărcător comun care să poată fi utilizat pe diferite mărci și tipuri de dispozitive, inclusiv telefoane mobile, tablete și cititori de cărți electronice, scrie CNN. 

De asemenea, rezoluția solicită factorilor de decizie din UE să exploreze modalități de creștere a numărului de cabluri și încărcătoare care sunt reciclate și să se asigure că clienții nu sunt obligați să cumpere un încărcător cu fiecare dispozitiv nou.

Propuneri similare au fost, în trecut, opuse cu fermitate de Apple (AAPL), ale cărui cabluri Lightning nu sunt compatibile cu dispozitivele fabricate de producătorii rivali de hardware. Alte mărci tind să folosească variante USB pentru încărcare.

Cum a reacționat Apple 

Deși un purtător de cuvânt al Apple nu a avut nicio reacție imediată la rezoluția de joi, gigantul tehnologic a declarat săptămâna trecută că trecerea la un singur încărcător va înăbuși inovația și va crea deșeuri de mediu.

"Legislația ar avea un impact negativ direct prin perturbarea sutelor de milioane de dispozitive și accesorii active utilizate de clienții noștri europeni și chiar mai mulți clienți Apple din întreaga lume", se arată în declarație.

Comisia Europeană caută soluții încă de acum 10 ani 

În 2009, producătorii de smartphone-uri, inclusiv Apple, au semnat un memorandum fără caracter obligatoriu de înțelegere a acordului de a armoniza încărcătoarele.

Rezoluția adoptată joi solicită Comisiei să prezinte norme „îmbunătățite" până în iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel