Euro nu se mai oprește. Elena Cristian: Va sări de acest prag

Elena Cristian reacționează în contextul creșterii rapide a monedei euro. Mai mult, specialistul atrage atenția asupra faptului că bugetul statului din acest an a fost făcut la un curs mult mai mic. 

Elena Cristian, jurnalist DCBusiness, a fost întrebată în direct la România TV dacă moneda euro ar putea să treacă de pragul de 5 lei la începutul anului viitor. Mai mult, specialistul în economie a atras atenția că bugetul a fost construit pe un curs valutar mult mai mic. 

”Deși bugetul a fost construit pe un curs mult mai mic pentru această dată. Undeva la 4,45 cred că a fost construit bugetul pentru anul în curs. Cu siguranță va trece de 5 lei un euro. Nu o spun eu, deși pot să analizez, dar până în a doua jumătate a anului următor toate previziunile marilor bănci, economiștilor, toate analizele financiare arată că euro va sări de acest prag. De obicei creștea cursul, dar undeva în decembrie, mai degrabă începutul lui ianuarie, ca urmare a epuizării stocurilor și a faptului că se aducea foarte multă marfă, dar în noiembrie, dacă vă uitați în istorie, niciodată nu a crescut atât de mult euro într-un timp atât de scurt”, a precizat jurnalistul Elena Cristian în direct la România TV. 

Euro a ajuns să se vândă astăzi la o nouă valoare record.

VEZI AICI: EURO se vinde joi la bănci la o valoare RECORD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel