Euro 2020 - Ultimele informații despre Stadionul Ghencea

Stadion Steaua, fundație nouă. foto: csasteaua.ro
Stadion Steaua, fundație nouă. foto: csasteaua.ro

Bixi Mocanu, preşedinte CSA Steaua, a anunțat, joi, stadiul lucrărilor la noul stadion Steaua de pe Ghencea.

Preşedintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, Bixi-Pompiliu Mocanu, a declarat, joi, că speră ca Stadionul Steaua din Bulevardul Ghencea, inclus în programul de modernizare a patru arene din Capitală în vederea găzduirii EURO 2020, să fie finalizat până la sfârşitul anului 2020. El a explicat însă că terenul va putea fi folosit pentru antrenamente în cadrul Campionatului European din 2020. 'Stadionul va fi gata pentru antrenamente în luna mai, după care probabil că vor mai fi de făcut finisaje la interior. Sper ca până la sfârşitul anului 2020 acest stadion să fie gata. Este o responsabilitate cel puţin din punct de vedere moral pentru că ne dorim să fie o arenă funcţională şi să reluăm succesele pe care le-am avut în trecut aici. Pe această arenă sper ca echipa de fotbal să joace începând cu anul 2020, atunci când sperăm să fie în Liga a II-a. Conform planului, este un stadion ultramodern cu toate facilităţile. Vom muta aici, sub tribunele stadionului, o serie de facilităţi sportive de la complexul din Plevnei, mă refer la sălile de judo, lupte, tir cu arcul, tir sportiv şi haltere, pentru că va fi un spaţiu de peste 1.200 metri pătraţi', a precizat Mocanu.

Stadionul va putea fi folosit pentru antrenamente

Şeful de şantier al companiei care în prezent lucrează la turnarea fundaţiei stadionului a afirmat că 'Termenul pentru a se putea folosi terenul pentru antrenamente este 20 mai 2020, iar structura metalică va fi gata încă de anul acesta. Stadionul nu va fi finalizat pe 20 mai, dar va putea fi folosit pentru antrenamente. Vor fi mai multe care nu vor fi gata la acea dată. Data când va fi gata la cheie acest stadion se poate afla numai de la CNI. În acest moment se lucrează la turnarea fundaţiei pentru tribune şi gradene', a afirmat şeful de şantier.

Secretarul general al Ministerului Apărării Naţionale, Codrin-Dumitru Munteanu, care alături de Bixi-Pompiliu Mocanu a vizitat şantierul stadionului şi s-a întâlnit cu echipa de fotbal CSA Steaua, a afirmat că lucrările la arena din Ghencea sunt cele mai avansate dintre cele patru prinse în proiectul EURO 2020.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Citește și:

Rareș Bodan părăsește Realitatea TV

Complexul sportiv Ghencea se extinde. Mocanu: O să fie ceva frumos


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel