EURO 2020 - TROFEUL Henri Delaunay, la București. Program de vizitare, tombolă cu premii

EURO 2020 - TROFEUL Henri Delaunay, la București
EURO 2020 - TROFEUL Henri Delaunay, la București

Trofeul Henri Delaunay, ce va fi decernat câștigătoarei Turneului Final UEFA EURO 2020, va fi expus la Arena Națională din București.

Evenimentul are loc vineri, 15 martie 2019, începând cu ora 13:00. Accesul publicului este liber, fanii fotbalului având posibilitatea să se fotografieze alături de cupa originală, din argint masiv. Trofeul Euro e din argint, are 60 de centimetri inaltime, cantareste 8 kilograme 

Primii 2020 de vizitatori vor primi un bilet de tombolă, iar a doua zi, prin tragere la sorți, vor fi desemnați 11 câștigători care vor primi câte un tricou al Naționalei semnat de ambasadorii EURO 2020 la București.

Bucureștiul este unul dintre cele 12 orașe care vor găzdui EURO 2020

Este o ediție aniversară, care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, remarcă site-ul Federației Române de Fotbal. România este una dintre cele 17 națiuni care au participat la toate preliminariile Campionatului European. Astăzi se luptă în calificări 55 de națiuni. Bucureștiul va găzdui trei meciuri ale grupei C, pe 14, 18 și 22 iunie 2020, și o optime de finală pe 29 iunie 2020. Dacă se va califica, Naționala României va fi repartizată în grupa C și va juca cel puțin două meciuri la București.

La evenimentul de la Arena Națională va fi amenajat și un punct de informare dedicat celor interesați de programul de voluntariat EURO 2020. Persoanele prezente la stadion pe 15 martie vor putea afla toate detaliile despre acest subiect și se vor putea înregistra pentru a afla următorii pași. În organizarea EURO 2020 la București vor fi implicați peste o mie de voluntari cu vârsta peste 18 ani.

Programul pentru public este între orele 13.00 - 16.00, iar accesul publicului va fi permis pentru fotografii.

EURO 2020 - Trofeul Henri Delaunay

Trofeul Henri Delaunay, acordat câștigătoarei Campionatului European de fotbal, poartă numele primului Secretar General al UEFA, care a avut ideea organizării unei astfel de competiții continentale. Din păcate, Henri Delaunay a murit în 1955, cu 5 ani înainte să-și vadă proiectul pus în practică. Fiul său Pierre a fost desemnat să creeze trofeul care să fie oferit învingătorilor, cu dreptul de a-l păstra timp de 4 ani, până la următoarea ediție a Campionatului European.

Pentru turneul din 2008 a fost realizată o nouă versiune a cupei, mai impozantă, întrucât vechiul trofeu intrase deja în umbra altor trofee ale UEFA din zona competițiilor de club continentale. Noua cupă Delaunay este din argint masiv, în greutate de 8 kilograme și cu o înălțime de 60 centimetri, cu 2 kilograme mai mult decât vechiul trofeu și cu 18 centimetri mai înaltă. Soclul de marmură a fost înlocuit cu unul mai mare de argint, iar numele câștigătoarelor sunt acum gravate pe spatele trofeului.

Design-ul inițial a fost creat de către Casa de bijuterii Chobillon și cumpărat ulterior de Casa Arthus-Bertrand din Paris. Noul trofeu a fost produs de casa londoneză Asprey, care a mai creat și Cupa Americii.

Spaniolul Iker Casillas a fost primul fotbalist care a ridicat noul Trofeu Delaunay deasupra capului, după ce echipa sa, Spania, a câștigat Campionatul Europan în 2008.

Trofeul Delaunay va fi înmânat câștigătoarei EURO 2020 la Londra, după finala de pe stadionul Wembley din 12 iulie 2020. Evenimentul de la Arena Națională este organizat de Primăria Municipiului București și Federația Română de Fotbal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel