EURO 2020, București: Expoziţie de tricouri ale unor fotbaliști legendari

Expoziţia cu tricourile unor foşti fotbalişti este organizată cu 500 de zile înaintea debutului EURO 2020.

Primăria Capitalei, prin Serviciul EURO 2020 şi Compania Municipală Sport pentru Toţi, a marcat, marţi, intrarea în ultimele 500 de zile care au mai rămas până la debutul EURO 2020, competiţie organizată la Bucureşti, printr-o expoziţie cu tricourile purtate de foşti mari fotbalişti români. La Arena Naţională din Bucureşti câteva sute de copii, în special componenţi ai unor academii de fotbal, au putut vedea tricourile originale purtate de foşti jucători precum Gheorghe Popescu, Gheorghe Hagi, Ioan Andone, Dudu Georgescu, Helmuth Dukadam, Miodrag Belodedici sau Bogdan Stelea.

Prezent la eveniment, fostul căpitan al echipei naţionale a României, Gheorghe Popescu, a afirmat că este mândru de faptul că Bucureştiul are ocazia să găzduiască 4 partide din cadrul EURO 2020. 'Este o mândrie că ţara noastră organizează un asemenea eveniment. Campionatul European din 2020 este cel mai important eveniment sportiv pe care România l-a organizat vreodată. Câştigurile din punct de vedere al infrastructurii în urma acestui turneu final vor fi uriaşe pentru România. În plus, în cazul calificării, pentru jucătorii echipei naţionale a României va fi un moment unic să joace acasă, în faţa propriilor suporteri, într-o asemenea competiţie', a spus Popescu, în prezent consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă în cadrul proiectului organizării la Bucureşti a EURO 2020.

Va fi fantastic pentru generaţiile viitoare

Fostul fundaş Miodrag Belodedici a menţionat că organizarea celor patru partide reprezintă o ocazie unică pentru mulţi români de a vedea din tribune un turneu final. 'Mă bucur că vom organiza o competiţie de asemenea anvergură la Bucureşti. Mi-aş dori ca nivelul de organizare să fie unul foarte înalt ca să demonstrăm Europei că şi noi suntem în stare să găzduim o competiţie importantă de fotbal. EURO 2020 va oferi o ocazie unică pentru mulţi dintre suporterii români de a vedea pe viu meciuri din cadrul unui turneu final. De aceea urez succes organizatorilor şi sper ca totul să iasă perfect', a explicat Belododici.

La rândul său, fostul portar Helmuth Dukadam a afirmat: 'Avem o oportunitate fantastică de a găzdui patru meciuri din cadrul Campionatului European. Iar suporterii naţionalelor care vor juca aici au ocazia de a cunoaşte Bucureştiul şi România. De asemenea, pentru noi este un bun prilej de a pune la punct infrastructura sportivă şi nu numai. Avem nevoie de acest lucru pentru că ceea ce va rămâne după acest turneu final va fi fantastic pentru generaţiile viitoare'.

Citește și: Tricouri semnate de Hagi, Balint şi Lobonţ, la licitaţie pentru copiii cu dizabilităţi

Copiii prezenţi la eveniment s-au fotografiat şi au luat autografe de la foştii fotbalişti Gheorghe Popescu, Miodrag Belodedici şi Helmuth Dukadam. România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Citește și: Arena Națională, șantaj. PMB acuză demersul companiei UTI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel