EURO 2020 - Delegație UEFA, la București. Noi verificări și concluzii

EURO 2020 - Delegație UEFA, la București. Noi verificări și concluzii. foto: FRF
EURO 2020 - Delegație UEFA, la București. Noi verificări și concluzii. foto: FRF

O delegaţie a Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) a fost la Bucureşti pentru a verifica stadiul proiectelor de pregătire a EURO 2020 şi a constatat că acestea ''sunt în graficul stabilit'', potrivit Federaţiei Române de Fotbal.

Din partea forului european au fost prezenţi manageri ale diferitelor departamente care se ocupă cu implementarea EURO 2020 în cele 12 oraşe gazdă: Sharon Burkhalter-Lau (Director of Operations), Andreas Schaer (Head of Venue Operations), Guillaume Poisson (Head of Host Country Projects), Philippe Margraff (Head of Revenue Operations), Catalina Navarro (Head of Events), Christopher Gibbons (Head of Events Operations), Daniel Marion (Chief of ICT), David Farrelly (Head of EURO 2020 Communications) şi Katharina Scheel (Planning & Project Coordination Expert). 

Oficialii au fost interesaţi de stadiul pregătirilor la Arena Naţională şi au mai vizitat locaţiile pentru Fan Zone şi facilităţile de la ROMEXPO, unde va avea loc tragerea la sorţi pentru turneul final din 30 noiembrie 2019, gazde fiindu-le pe parcursul vizitei reprezentanţi ai FRF, ai Primăriei Capitalei şi ai Guvernului României.

Citește și: Vrei să vezi meciurile UEFA 2020? Biletele au fost puse în vânzare

Obiectivele vizitate 



În privinţa Arenei Naţionale, unde se vor desfăşura patru meciuri la EURO 2020, UEFA a evaluat că pregătirile sunt încheiate în proporţie de 85% şi s-a stabilit un calendar strict pentru restul lucrărilor necesare. Stadionul va trebui să fie complet pregătit până la finele acestui an, iar din luna mai 2020 va intra sub managementul UEFA.

Delegaţia UEFA a vizitat Piaţa Constituţiei pentru a localiza zona de 'public viewing' a meciurilor şi Bulevardul Unirii, unde se va deschide un Football Village, pe parcursul celor 30 de zile ale EURO 2020. Planurile de amenajare sunt în curs de proiectare.

Delegaţia UEFA a vizitat şi Pavilionul Central de la ROMEXPO şi a apreciat că oferă un spaţiu generos pentru tragerea la sorţi a turneului final. Există convingerea că spectacolul desfăşurat acolo va fi unul cu totul special faţă de alte evenimente precedente. Caracterul deosebit este legat şi de faptul că EURO 2020 este o ediţie aniversară - 60 de ani de la primul campionat european de fotbal. O echipă tehnică a UEFA este deja la ROMEXPO şi proiectează scenotehnica şi decorarea necesare evenimentului, precizează FRF.

EURO 2020 - pe Arena Naţională

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo. 

Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, în locul velodromului. Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia.

Citește și: Tristețea căpitanului: Ghencea era casa noastră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel