EURO 2020. Arena Națională, verificată de o delegație de specialiști UEFA

Dinamo - FCSB, rezultat final
Dinamo - FCSB, rezultat final

O delegaţie a UEFA, formată din 30 de specialişti, s-a aflat în perioada 20-21 februarie la Bucureşti, unde a inspectat Arena Naţională, care va găzdui patru meciuri la turneul EURO 2020.

Delegația UEFA a purtat discuţii cu reprezentanţi ai Primăriei Capitalei, ai FRF, dar şi ai diferitelor autorităţi publice implicate în organizarea meciurilor, precum Poliţie, Jandarmerie şi Pompieri.

Conform unui comunicat al FRF remis luni AGERPRES, în cadrul vizitei, oficialii UEFA au detaliat planurile pentru amenajarea spaţiilor necesare bunei organizări a partidelor pentru turneul final al Campionatului European din 2020, precum centrul de acreditare, centrul pentru voluntari, centrul de presă.

„În dubla calitate de oraş-gazdă şi de administrator al Arenei Naţionale, Primăria Municipiului Bucureşti a întreprins o serie de paşi pregătitori în organizarea Turneului Final UEFA EURO 2020. Serviciul EURO 2020, o structură a PMB de management de proiect cu atribuţiuni în implementarea cerinţelor UEFA, a definitivat planurile de infrastructură pentru pregătirea Campionatului European, pentru că o foarte mare activitate a fanilor va fi în afara stadionului. Cât priveşte Arena Naţională, este în curs o evaluare a necesarului de lucrări, care să aducă cel mai important stadion din România la standardele competiţiilor europene de top, ceea ce ne va permite să găzduim meciuri atractive şi dincolo de orizontul lui EURO 2020, a spus Speranţa Cliseru, reprezentant desemnat al Municipiului Bucureşti în Grupul Operativ de Lucru UEFA EURO 2020.

 

Următoarea vizită de lucru a UEFA, în toamnă


De asemenea, s-au analizat sistemul de ticketing, structura de rezistenţă a acoperişului, sistemul de alimentare cu energie, utilităţile, serviciile de salubritate, dar şi căile de acces în stadion sau în perimetrul exterior al acestuia. Practic, absolut toate zonele arenei au fost inspectate cu scopul de a se stabili dacă se întrunesc standardele necesare şi, în caz contrar, ce măsuri trebuie să fie luate pentru a fi îmbunătăţite.

Următoarea vizită de lucru la Arena Naţională va avea loc în toamna acestui an, când se vor stabili cu exactitate anumite măsuri concrete ce trebuie luate şi se vor implementa planurile de construire a unor facilităţi.

„Delegaţia UEFA a fost însoţită de reprezentanţii FRF, a cărei echipă dedicată EURO 2020 lucrează de mai bine de un an cu autorităţile locale şi naţionale pentru a organiza cu succes evenimentele care se vor desfăşura la Bucureşti cu ocazia EURO 2020. Există şi la UEFA încredere în capacitatea şi calitatea acestui stadion de a găzdui meciuri la cel mai înalt nivel. O primă evaluare generală a întregului proiect de oraş-gazdă a fost trecută cu bine de Bucureşti la finele lui 2017, când, spre părere de rău, Bruxelles a fost descalificat, a spus Florin Şari, manager Grup Operativ de Lucru UEFA EURO 2020. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel