EXCLUSIV  Eurespal, retras de pe piață. Agenția Națională a medicamentului, prima reacție

Medicamente
Medicamente

Purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale a Medicamentului, Anca Crupariu, a confirmat, pentru DC News, informația potrivit căreia cunoscutul medicament Eurespal a fost retras de pe piață. 

Producătorul francez al medicamentului Eurespal, folosit de multă vreme în cazul infecțiilor respiratorii, a anunțat că îl retrage de pe piață din cauza unor posibile efecte averse care ar afecta, la nivel cardiac, consumatorii. Deja farmaciile din România au primit informarea din partea producătorului și Eurespal a fost oprit de la vânzare atât sub formă de sirop, cât și sub formă de comprimate. 

Până la această ora, Agenția Națională a Medicamentului nu a comunicat oficial această informație.

DC News a discutat cu purtătorul de cuvânt al instituției Anca Crupariu. "Sigur că vom infoma oficial opinia publică și confirmăm faptul că acest medicament a fost retras de pe piață de producător. În foarte scurt timp vom emite un comunicat prin care vom confirma avertizarea producătorului și interdicția ca Eurespal să fie comercializat în farmaciile din România", ne-a explicat Crupariu. 

Eurespal - Reacții adverse

Potrivit prospectului Eurespal are ca efecte adverse tulburări ale sistemului nervos Frecvente: somnolenţă. Efecte cu frecvenţă necunoscută: ameţeli Tulburări cardiace - Eurespal Rare: tahicardie moderată (bătăi neobişnuit de rapide ale inimii), care se ameliorează după scăderea dozelor. Tulburări gastro-intestinale Frecvente: dereglări gastro-intestinale, greaţă, dureri de stomac. Cu frecvenţă necunoscută: diaree, vărsături. Tulburări generale Cu frecvenţă necunoscută: astenie, oboseală. Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat Rare: înroşirea pielii, erupţii trecătoare pe piele, mâncărimi, umflarea feţei, buzelor, gâtului, pete roşii pe piele. Sunt posibile reacţii de hipersensibilitate (edem angioneurotic, eritem pigmentar fix). Cu frecvenţă necunoscută: prurit. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului, se arată în prospectul Eurespal.

VEZI ȘI:

De ce nu elimină statul taxa pe medicamente

Aspirina ar putea ajuta la tratarea sclerozei multiple


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel