Euractiv: Dacian Cioloș bănuiește o capcană a lui Gelu Diaconu. A aflat totul din presă

16 feb 2016 / 23:46

Amintim că săptămâna trecută a fost un scandal între premierul Dacian Cioloș și Gelu Diaconu, fost șef ANAF. Pentru că Gelu Diaconu a refuzat să-și dea demisia din cauza problemelor în justiției, el e fost demis de premier. Mircea Badea a spus că a aflat pe surse că Gelu Diaconu a semnat evacuarea Antena 3, chiar înainte de a fi demis. 

Potrivit Euractiv, care citează surse guvernamentale, premierul este "iritat" din cauza scandalului Antena 3 și bănuiește o capcană întinsă de Gelu Diaconu. Aceleași surse spun că Dacian Cioloș a aflat despre evacuarea Antena 3 din presă, nefiind consultat de Gelu Diaconu, fapt confirmat de premier. 

Chiar dacă formal ANAF nu are o obligație de a se consulta nici cu premierul, nici cu Ministerul de Finanțe înainte de a emite o notificare, Dacian Cioloș ar bănui că Gelu Diaconu "i-a întins o capcană prin semnarea acestei notificări după tergiversarea punerii în aplicare a unei hotărâri judecătorești timp de un an și jumătate".

Dacian Cioloș merge miercuri în fața Parlamentului, după ce Senatul l-a convocat de urgență pentru a da explicații în cazul notificării ANAF.