Eugen Teodorovici, premierul pe care ar fi vrut Kovesi să-l blocheze

Întrebarea care se pune după emisiunea Sinteza Zilei de duminică este al cui era dosarul pe care Mihaiela Moraru Iorga susține că i s-ar fi cerut să-l deschidă, pentru a bloca numirea ministrului respectiv în funcția de premier.

Potrivit unor surse DCNews, ministrul a cărui ascensiune se dorea a fi blocată este Eugen Teodorovici.

În timpul luptei dintre PSD și premierul Sorin Grindeanu, Eugen Teodorovici a fost curtat de ambele tabere. Lui Teodorovici i s-a propus funcția de vicepremier, dacă se alătură lui Grindeanu și Ponta, singurii care au rămas în guvern după demisia miniștrilor PSD și ALDE. De cealaltă parte, Teodorovici a fost una dintre propunerile taberei Dragnea pentru nominalizarea ca prim-ministru, după moțiunea împotriva guvernului Grindeanu 2.

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga a făcut declarații cutremurătoare duminica seara, la Sinteza Zilei. Iorga susține că procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi, a chemat-o în timpul crizei politice din vara anului trecut și i-a cerut să redeschidă un dosar în care figura numele unui fost ministru PSD. Acesta ar fi putut ajunge premier, moment în care ar fi numit-o pe Dana Gârbovan în funcția de ministru al Justiției, credea Kovesi, ceea ce ar fi fost ”foarte rău pentru DNA”. 

Iorga a spus că instigarea neurmată de executare nu este o faptă penală, dar poate fi urmată de sancțiuni administrative. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel