Eugen Teodorovici, achiziție pentru confortul demnitarilor

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat marţi că susţine achiziţionarea de către statul român a unei aeronave pentru deplasarea demnitarilor, subliniind că acest lucru este normal şi de bun simţ.

'Susţin, ca ministru de Finanţe, achiziţionarea unei astfel de aeronave. Este un lucru de bun simţ. Sunt miniştri de Finanţe care vin la Bruxelles la întâlniri cu aeronave personale şi sunt miniştri de Finanţe. Nu spun că ar trebui să aibă ministrul de Finanţe, dar mi se pare normal şi de bun simţ, ţine de imaginea Guvernului', a afirmat Teodorovici, la Parlament, adăugând că 'în orice ţară normală din lume' se foloseşte o astfel de aeronavă. El a spus însă că achiziţia aeronavei nu ţine de Ministerul Finanţelor Publice.

Teodorovici nu a precizat dacă în proiectul de buget pe 2019 sunt trecute sumele necesare achiziţionării aeronavei. 'Aveţi răbdare, veţi vedea pe site exact care sunt sumele alocate', a adăugat ministrul de Finanţe. El a menţionat că, în prezent, membrii Guvernului se deplasează, de la caz la caz, folosind curse de linie.

Problema unui avion destinat demnitarilor a fost ridicată de mai multe ori de către redactorul DC News acredirat la Guvern, ultima dată la întîlnirea informală cu premierul Viorica Dăncilă de la sfâeșitul anului trecut. Premierul a declarat că va discuta cu ministrul Finanțelor pentru a găsi o soluție pentru deblocarea fondurilor necesare achiziționării unui avion pentru demnitari.

VEZI ȘI:

Buget 2019. Teodorovici: Când va fi publicat proiectul

Liviu Pop, replică pentru Florin Cîțu: Vom propune în parlament o taxă


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel