Eugen Simion, dat în judecată. Deputat PSD: Nu poate accepta mitocănia

Academicianul Eugen Simion a fost dat în judecată pentru că a publicat opera in limba română a filosofului Emil Cioran, împreună cu verișoara acestuia Eleonora Cioran. Deputatul PSD Ionuț Vulpescu a precizat că aceste conflicte provin din incapacitatea unor oameni care se pretind cu condei, iar Eugen Simion nu poate accepta mitocănia și vulgaritatea. 

"Amandoi (n.r. Eugen Siomion și Eleonora Cioran) suntem părtași într-un proces, pentru că am fost reclamați, după ce am reușit să apară un mare spirit al lumii românești, născut de aici, Emil Cioran, să apară toata scrierile sale în romana. Si, când să zicem și noi că am făcut ceva pentru lumea româneasca, s-a găsit un editor foarte lacom să ne dea în judecată. Eu îi mulțumesc doamnei Cioran că a înțeles la început că asemenea fenomene se petrec în lume, dar ce e de făcut trebuie făcut. Noi am facut și să avem rabdare în istorie", a spus acad. Eugen Simion.

Mitocănia și vulgaritatea

Deputatul PSD, Ionuț Vulpescu, a scris, pe pagina de socializare, că Eugen Simion este "Un Domn, înainte de toate, într-o societate de Mitici (pe care nu-i disprețuiește nediferențiat, ci numai în latura lor vulgară și pășunistă) și de Mițe Baston". El a adăugat "Se vede, de la o poștă, școala franceză, asimilată în cursul celor trei ani în care a fost profesor la Sorbona, într-o perioadă în care și Franța era încă liderul de necontestat al eleganței și al rafinamentului". Vupescu a preciza "Conflictele sale – câte sunt, puține, dar notorii – de aici și provin: din incapacitatea sa funciară de a accepta mitocănia și vulgaritatea, mai ales din partea unor oameni care se pretind de spirit și de condei".

"La 80 de ani, Eugen Simion se înfățișează, iată, tot așa cum l-a descris, încă din tinerețe, Nichita Stănescu: 'Creator de ramură cu umbră, adică nepot de stejar și văr primar cu mărul domnesc.'", a conchis Ionuț Vulpescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel