EXCLUSIV  7 ESCROCHERII care fac RAVAGII în România. Oamenii, ÎNȘELAȚI pe bandă rulantă

Perchezitii
Perchezitii

Escrocheriile gândite pentru oamenii simpli au avut și încă au un impact major printre români. 

DCNews a scris, în ultimele zile, despre mai multe escrocherii, care se adaugă numeroaselor alte metode de înșelăciune amintite de-a lungul timpului. 

Iată cele mai periculoase și recente escrocherii care au făcut ravagii în România: 

1. ”MODELUL”. Este o escrocherie cunoscută, a fost cea mai răspândită și cu mare impact pe străzile Capitalei. Numeroase persoane au căzut în plasa celor care le-au promis că vor ajunge modele și le-au dat acestora sume importante de bani în schimb, păcăliți de iluzia unui viitor frumos și înstărit. 

DCNews a scris în urmă cu o zi despre reinventarea acestei escrocherii. 

VEZI AICI: EXCLUSIV Cea mai răspândită ESCROCHERIE REVINE: O nouă metodă de RACOLAT modele- VIDEO

2. ”BRICHETA”. Este o escrocherie recentă, prin care sunt păcăliți vânzătorii de la magazinele de cartier. Înșelăciunea a fost descoperită de polițiștii de la Sectorul 3, care au prins în fapt un bărbat care a păcălit mai multe vânzătoare. 

VEZI AICI: Escrocheria "BRICHETA" face ravagii în magazinele de cartier

3. ”TELECOMANDA”. Românii sunt păcăliți cu televiziune gratuită, o sută de posturi HD gratis, fără vreun abonament la vreun cablist, dacă-și cumpără un dispozitiv.

VEZI AICI: EXCLUSIV Canale HD gratuite. Românii, păcăliți cu televiziune GRATUITĂ

4. ”ACCIDENTUL”. Înșelăciunea prin metoda ”Accidentul” a vizat, mai ales, bătrânii. Ei erau păcăliți că o rudă apropiată, copilul cel mai des, a făcut accident, a lovit pe cineva pe trecerea de pietoni și, ca să scape, trebuie să dea o sumă de bani. Pentru că persoana care suna îi înnebunea pe cei păcăliți și nu se oprea prin vorbit, îi alerta, nu-i lăsa să gândească efectiv, oamenii au trimis de ce le mai multe ori economii pe viață. 

5. ”BOLNAVUL”. Cerșetorii care spun fie că vin de la spital și nu mai au bani să ajungă acasă sau că au în spital o rudă apropiată foarte bolnavă care are nevoie de bani pentru operație. Sunt diferite povești inventate, dar ele au la bază cuvintele cheie ”boala”, ”spital”. 

6. ”CĂLUGĂRUL”. Este acel călugăr pe care-l întâlniți mereu pe lângă cozile uriașe de la moaște. El strânge bani pentru diferite cauze, biserică, copii, etc. Este deja celebru un călugăr fals care venea mereu la Mitropolie și care este și protestatar în Piața Victoriei împotriva Guvernului și a PSD-ului. 

7. ”MARADONA”. Este o metodă mai veche, cel care-ți schimbă banii pune bancnote adevărate doar în exterior, în interior pune hârtii false, uneori chiar albe.

Tot ”Maradona” se numesc și cei care se duc la magazine și cer să le fie schimbată o sumă de bani, întind o hârtie de o valoare mare, dar nu o dau casierului, iau banii de la acesta, după ce-l zăpăcesc vorbind, iar, la final, pleacă și cu banii pe care voiau să-i schimbe și cu banii pe care i-au primit. Dacă se prinde vânzătorul că nu le-a dat banii și-i cere bancnota, spun că i-au dat, ”uite-i acolo, ăia sunt”. 

[citeste si]

Acestea sunt doar o parte din escrocheriile care fac ravagii în România. Mai sunt multe altele, precum ”burlanul”, ”copilul bolnav de pe Facebook”, ”benzină în loc de motorină”, ”câștig uriaș”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel