Erupţie de cenuşă la 700 de metri altitudine a vulcanului filipinez Bulusan

vulcan filipne
vulcan filipne

Autorităţile din Filipine distribuie măşti de gaz locuitorilor care trăiesc în localităţile din apropierea vulcanului Bulusan după ce acesta a avut o puternică erupţie de cenuşă luni dimineaţă, relatează AP şi Xinhua.

În ciuda faptului că seria de explozii care au provocat formarea unui nor de cenuşă la circa 700 de metri deasupra vârfului vulcanului a durat circa cinci minute, niciuna dintre cele şase localităţi din vecinătate nu a fost evacuată.

Până în prezent, doar circa 200 de săteni şi-au părăsit locuinţele de bunăvoie, preferând să se adăpostească într-o şcoală elementară din apropiere.

Vulcanul Bulusan a început să expulzeze cenuşă şi aburi sâmbătă dimineaţă, iar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat în zonă 28 de cutremure.

Unul dintre cei 23 de vulcani activi din Filipine, Bulusan a expulzat cenuşă şi aburi şi în 2007, dar ulterior nu a avut o erupţie de lavă. Totuşi, din 1886 şi până în prezent, vulcanul a avut 17 erupţii majore.

Între timp, şeful Institutului de Vulcanologie şi Seismologie din Filipine, Renato Solidum, a făcut apel la localnici să nu fure echipamentul de monitorizare a vulcanului. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel