Erdogan sare la gâtul lui Macron cu ACUZE dure: BOICOT! NU le cumpăraţi!

Recep Erdogan
Recep Erdogan

Preşedintele turc Recep Erdogan le-a cerut luni turcilor să boicoteze produsele franceze și l-a acuzat dur pe Emmanuel Macron, relatează AFP. 

'La fel cum în Franţa unii spun 'nu cumpăraţi produsele turceşti', mă adresez acum naţiunii mele: în special, nu daţi atenţie produselor franţuzeşti, nu le cumpăraţi!', a declarat Erdogan într-un discurs virulent la Ankara.

Apelurile la boicotarea produselor franţuzeşti s-au înmulţit pe reţelele social media în lumea musulmană în ultimele zile, după ce Emmanuel Macron a promis că Franţa va continua să susţină caricaturile profetului Mahomed, în cursul omagierii unui profesor decapitat într-un atentat pentru că a arătat astfel de desene în clasă.

Nu se ştie pentru moment la ce apeluri pentru boicotarea unor produse turceşti face aluzie Erdogan în declaraţiile sale întrucât Parisul nu a făcut nimic public în acest sens, notează AFP.

Declaraţiile lui Erdogan intervin într-un climat de puternice tensiuni între Turcia şi Franţa, două ţări aliate în cadrul NATO ale căror relaţii s-au degradat pe fondul dezacordurilor privind Siria, Libia şi Mediterana de Est.

'Sănătatea mintală' a lui Macron, în vizorul lui Erdogan

Şeful statului turc, acuzându-l pe Macron de 'islamofobie', a emis de mai multe ori îndoieli cu privire la 'sănătatea mintală' a omologului său francez, cuvinte prea puţin diplomatice, care au suscitat indignarea Parisului şi chemarea pentru consultări a ambasadorului francez la Ankara.

Luni, Erdogan, care l-a calificat încă o dată pe preşedintele francez drept 'conducător care necesită un control al sănătăţii sale mintale', a cerut liderilor europeni să stopeze ceea ce el a calificat drept 'campanie de ură îndreptată de Macron' împotriva musulmanilor.

Preşedintele turc i-a atacat de asemenea fără a-i numi pe conducători altor ţări europene, acuzându-i că îşi aduc sprijinul 'urii împotriva islamului şi a musulmanilor' şi calificându-i drept 'fascişti' şi 'nazişti'. 'O campanie de linşaj asemănătoare celei împotriva evreilor din Europa înaintea celui de-Al Doilea Război Mondial este pe cale de a fi desfăşurată împotriva musulmanilor', a mai declarat Erdogan, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel