Erdogan, negocieri cu americanii. Discurs incendiar la New York

Tayyip Recep Erdogan, preşedintele Turciei se va deplasa la New York acolo unde va susţine un discurs în faţa Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Preşedintele turc a dezvăluit şi câteva dintre temele pe care le va aborda. Printre ele se numără lovitura de stat eşuată şi temperarea intervenţiilor americane din Siria, relatează Agerpres. 

Președintele turc Tayyip Recep Erdogan a anunțat luni că intenționează să abordeze subiecte precum criza din Siria și Irak, lupta împotriva terorismului și tentativa eșuată de lovitură de stat din 15 iulie din Turcia într-un discurs rostit în această săptămână în fața Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, relatează Reuters.

Armata Siriană Liberă (FSA), susținută de Turcia, nu dorește nicio intervenție din partea forțelor speciale americane, a afirmat președintele Erdogan, care a acuzat oficiali americani pentru exacerbarea tensiunilor cu rebelii.

El s-a referit la forțele americane care au intrat în orașul sirian al-Rai săptămâna trecută ca parte a operațiunilor de coordonare a atacurilor aeriene împotriva Stat Islamic, dar care au fost apoi nevoite să se retragă spre granița cu Turcia după ce rebelii au protestat împotriva prezenței lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel