Erdogan, ATAC verbal la adresa unui jurnalist străin

Preşedintele turc a atacat verbal vineri un jurnalist francez care l-a întrebat despre presupusa livrare de arme de către Ankara grupării Stat Islamic (SI) în 2014, în timpul unei conferinţe de presă susţinute la finalul întrevederii sale, la Paris, cu omologul francez Emmanuel Macron, informează AFP.

Jurnalistul, care lucrează pentru publicaţia "Trimis special" a postului de televiziune France 2, l-a întrebat pe Recep Tayyip Erdogan cu privire la interceptarea din ianuarie 2014, dezvăluită în mai 2015, a unor camioane aparţinând Serviciilor Secrete Turce (MIT) şi care se presupune că transportau arme destinate SI.

Atunci când cazul a fost dezvăluit în Turcia, Ankara l-a calificat drept maşinaţiune pusă la cale de Fetulllah Gulen, predicatorul autoexilat în SUA, fost aliat al lui Erdogan devenit ulterior principala ţintă a acuzaţiilor sale.

Tot lui Gulen şi entităţii numite de guvernul turc "Organizaţia Teroristă a Susţinătorilor lui Fetullah" (FETO) Ankara le impută puciul eşuat din iulie 2016, acuzaţie respinsă categoric de Gulen.

Erdogan, atac la SUA

"Vorbeşti prin cuvintele FETO, nu ca un jurnalist", s-a enervat Erdogan. "Cei care au făcut aceste acuzaţii erau procurori ai FETO, acum ei sunt în închisoare", a subliniat preşedintele turc.

Turcia a lansat ample epurări după puciul eşuat, arestând peste 55.000 de persoane şi destituind sau suspendând mai mult de 144.000.

"Îmi pui această întrebare, dar de ce nu întrebi SUA care au trimis 4.000 de camioane de arme în Siria?", a continuat Erdogan.

Turcia critică în mod regulat livrarea de arme de către Washington pentru miliţiile kurde din Siria, pe care Ankara le consideră teroriste, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel