1300 de liceeni din Sectorul 3 au înțeles atribuțiile autorităților locale

Proiect Erasmus
Proiect Erasmus

Peste 1300 de elevi din liceele din sectorul 3 au învățat aspecte relevante despre atribuțiile unei primării și a unui consiliu local în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene Erasmus+ și implementat de Asociația Țara Tinerilor Uniți. 

Tinerii au participat la întâlniri cu factori de decizie ai Primariei Sectorului 3 și ai Consiliului Local al Sectorului 3 și s-au implicat într-un joc democratic de simulare a alegerii și constituirii unui consiliu local. Proiectul s-a intitulat “Tinerii în dialog cu Autoritățile Publice Locale ale Sectorului 3", a fost finanțat prin Programul Erasmus+ și implementat de Asociația Țara Tinerilor Uniți, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 și Consiliul Local al Sectorului 3.  

 S-au întâlnit cu decidenții primăriei

Proiectul a atras, timp de cinci luni, în șase întâlniri, aproximativ 10% din liceenii sectorului 3 interesați de informații care nu se învață în niciun liceu din România, respectiv atribuțiile unei primării de sector și a un consiliu local. Cei 1300 de tineri din toate cele 14 licee ale sectorului 3 au avut ocazia să intre in dialog direct cu city managerul primăriei, directori ai primăriei dar și reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului. De asemenea, și-au putut alege democratic reprezentanțiii în cadrul unui consiliul local al elevilor care s-a constituit după toate regulile conferite de lege la fiecare din cele șase întâlniri desfășurate într-o sală de festivități din sector. 

"Liceeni participanți au înțeles că trebuie să se implice activ în viața comunității, că trebuie să fie informați inainte de a solicita ceva autorităților locale și că este bine pentru viitorul lor facă voluntariat pentru a câștiga experiență necesară vieții de adult", a declarat pentru DC News, Teodora Vasilică, managerul de proiect care a avut ideea care a atras fondurile Erasmus+ în sectorul 3.

Proiectul va fi reeditat 

Datorită succesului de care s-a bucurat în rândul tinerilor din sectorul 3, asociația care a implementat proiectul a reușit să câștige, în urma unui concurs, o finanțare și de la Primăria Sectorului 3 pentru un proiect similar, ce va fi demarat din septembrie și care va atrage alți tineri interesați de chestiuni cu adevărat relevante pentru viața lor de adult.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel