Episcopul Huşilor, sfat pentru enoriași: Să închidem televizoarele şi toate reţelele de socializare

ignatie
ignatie

Episcopul Huşilor, PS Ignatie, le-a recomandat credincioşilor, în slujba Vecerniei de dinainte Postului Paştelui, să înceapă prima săptămână de post şi rugăciune cu renunţarea la canalele media.

'Să încercăm să renunţăm măcar la câte un păcat care simţim că ne domină. Bine ar fi ca în această primă săptămână, de intensă rugăciune, să închidem televizoarele şi toate reţelele de socializare şi să vedem cât de dependenţi suntem de toate aceste lucruri. Este o măsură duhovnicească, să vezi unde te afli, unde te situezi. Atenţie si la postul lăuntric, la postul inimii!', a transmis PS Ignatie.

Îndemn la iertare

Ierarhul a îndemnat, totodată, la iertare şi a explicând că una dintre condiţiile primordiale ale postirii este iertarea, dar fără ca aceasta să fie una condiţionată. 'Textul evanghelic ne sugerează că Dumnezeu ne dăruieşte iertarea cu o singură condiţie: să avem şi noi capacitatea de a dărui iertarea semenilor noştri. Cu alte cuvinte, Dumnezeu aşteaptă ca mai întâi noi să iertăm pe semenii noştri, iar mai apoi El să ne dăruiască iertarea. Înţelegerea aceasta este una total greşită! Dumnezeu nu iartă condiţionat! El nu este ca noi oamenii, noi punem condiţii! Noi ne-am obişnuit să iertăm şi să transmitem celui care ne-a greşit că îi facem un mare favor şi impunem condiţii! Sau, când vine cineva să îşi ceară iertare de la noi, avem toată grija să îi înşirăm toate greşelile pe care le-a făcut. Este o iertare care are în spate o răzbunare. (...) Sunt multe momente, în traiectul vieţii noastre pământeşti, în care nu avem puterea să iertăm, şi, totuşi, Dumnezeu ne dă un har care te ajută să te depăşeşti pe tine însuţi, să-ţi depăşeşti neputinţa şi să dăruieşti iertarea', a spus episcopul Huşilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel