Episcopul Hușilor se mută în Hunedoara, după ce a rămas fără casă

Fostul episcop al Huşilor Corneliu Bârlădeanul, acuzat că ar fi fost implicat într-o relaţie sexuală cu un bărbat, se va muta în judeţul Hunedoara şi va locui într-un imobil din satul Hăţăgel, comuna Densuş, în apropiere de oraşul Haţeg. Episcopul locţiitor al Daciei Felix, Daniil Stoenescu, i-a oferit ajutor. 

Sprijinul episcopului Daniil Stoenescu vine în contextul în care Corneliu Bârlădeanul nu mai poate dispune de o reşedinţă proprie, deoarece nu mai este episcop al Huşilor. 

"Am înţeles că dânsul nu ar mai avea unde să locuiască (Corneliu Bârlădeanul - n.r.), pentru că reşedinţă nu mai are, nemafiind episcop. Atunci Preasfinţitul Părinte Daniil a hotărât să-i pună la dispoziţie una din locuinţele pe care le deţine, pentru a-şi stabili domiciliul acolo. Este o propunere personală, nu este o propunere a Episcopiei Devei", a declarat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, părintele Gabriel Miricescu. 

Episcopul Daniil Stoenescu este de loc din satul Hăţăgel, unde deţine şi o proprietate imobiliară. 

În ceea ce priveşte activitatea fostului episcop de Huşi, acesta nu mai are voie să slujească, dar poate veni la biserică, la fel ca orice credincios, a arătat părintele Miricescu. 

Corneliu Bârlădeanul a decis să depună în faţa Sfântului Sinod o cerere de retragere din funcţia de episcop de Huşi, în condiţiile în care se consideră în continuare nevinovat, a anunţat, pe 18 august, părintele Ionuţ Mavrichi, consilier patriarhal, care a menţionat că statutul fostului episcop va fi de monah. 

El a precizat că fostul episcop nu va mai putea candida pentru vreo funcţie şi nici nu va putea sluji la altar, rămânând, ca monah, în Biserică. 

Părintele Daniil Stoenescu este, din anul 2004, episcop locţiitor (administrator) al Episcopiei Dacia Felix, cu sediul la Vârşeţ, a românilor ortodocşi din Serbia, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel