Episcopul de Huși, leafă de lux

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române i-a rezervat un statut special controversatului fost episcop al Hușilor, acuzat de imoralitate, fiind plătit în continuare din bugetul pentru clerici. 

Fostul episcop Corneliu va primi și o locuință de serviciu, în baza aceleiași decizii. Devenit simplu preot, clericul nu a fost oprit de la slujirea liturgică. Acuzat de fapte similare, preotului-vedetă Cristian Pomohaci, după ce i-a fost interzis să slujească în altar, a fost caterisit, prin decizia Arhipescopiei Albei-Iulia, adică a fost exclus din preoție.

Deși reprezentanții Patriarhiei Române anunțau săptămâna trecută că „Preasfinţitul părinte Corneliu a luat decizia să depună în faţa Sfântului Sinod o cerere de retragere din funcţia de episcop de Huşi", și va deveni un simplu monah fără drept de slujire, superiorii din BOR nu exclud o posibilă reîntoarcere la slujire a lui Corneliu Bârlădeanu.

A fost vacantat postul de episcop al Hușilor

Potrivit documentului oficial întocmit de Cancelaria Sfâtului Sinod, reprezentații au decis după ședința de vineri următoarele lucruri:

1. "Aprobă retragerea Preasfinţitului Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, din această slujire".

2. "Decide vacantarea scaunului de Episcop al Huşilor şi iniţierea procedurii de alegere a unui nou episcop pentru această eparhie, în cel mult 60 de zile, conform prevederilor statutare"

3. "Aprobă ca episcopul retras să aibă domiciliul în Episcopia Devei şi a Hunedoarei, de unde va primi şi sprijinul financiar necesar, urmând ca la momentul potrivit Sfântul Sinod să decidă cu privire la slujirea liturgică".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel