Epidemie gripă decese. Cifrele oficiale, raport SUMBRU

Profesor de epidemiologie Antoine Flahault cel care conduce în prezent Institutul Global de Sănătate la Facultatea de Medicina din Geneva (Elveția), a anunțat oficial că numărul deceselor cauzate de gripă în Franța este mai mare cu 8.000 decât cifrele oficiale.

El a precizat că, potrivit calculelor, rata mortalității ar fi trebuit să fine undeva la 6.000 de persoane, însă la finele primei jumătăți din ianuarie, când încă vârful epidemiei nu a fost atins, cifra a ajuns la 8.100.

Persoanele în vârstă sunt cele mai afectate fiind afectate și de alte boli, astfel încât gripa poate fi fatală. Cifrele precizate de institut includ mortalitatea înregistrată de toate cauzele de deces, indiferent dacă în mod direct sau indirect gripa a influențat decesul, scrie publicația franceză Le Point.

Epidemiologul Antoine Flahault a amintit cazul Papei Ioan Paul al II-lea, care suferea de un Parkinson în fază avansată. El fusese internat la Roma într-un spital din cauza unei infecții cu gripă. ”Ulterior, după o săptămână sau două a decedat. Probabil că nu s-ar fi murit în acel moment, dacă nu ar fi avut gripa”, a afrimat specialistul.

În Europa a fost identificată o tulpină nouă nevaccinabilă a gripei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel