Epidemie gripă. Ministrul Pintea, declarații: Avem sau nu epidemie. S-a decis

Sorina-Pintea-Ministrul-Sănătății
Sorina-Pintea-Ministrul-Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut miercuri, de la ora 10:00, declarații privind cazurile de gripă. S-a luat o decizie privind declararea sau nu a unei epidemii de gripă.

Update: A fost declarată epidemie de gripă. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat miercuri că există o evoluţie epidemică a gripei. ”Putem spune, în acest moment, că s-a înregistrat a treia săptămână consecutivă epidemică. Existând o succesiune de cel puţin trei săptămâni epidemice, conform uzanţelor se constată că vorbim de o evoluţie epidemică a gripei. Activitatea gripală a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate înaltă, cu extinderea regională în zona de sud a ţării”, a spus Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă.

----

Știrea inițială:

Sorina Pintea a susţinut că numărul real de îmbolnăviri de gripă este posibil să fie mult mai mare. Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 54, a informat marţi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Sorina Pintea a precizat că marţi a semnat un nou contract prin care sunt achiziţionate 30.000 de doze de vaccin antigripal, care vor fi distribuite zilele următoare la DSP-urile care au solicitat vaccinul.

Potrivit ministrului, în România există 110.000 de cutii dintr-un anumit tip de antivirale în stoc la distribuitori, farmaciile trebuie să îl comande.

Stați pe DC News pentru a afla anunțul făcut de Sorina Pintea. Revenim cu declarații în acest articol:

- Vorbim despre o evoluție epidemică a gripei. Nu ne confruntăm cu un episod sever de gripă față de anii trecuți, diferența este că sunt mai mulți morți. Avem 54 de decese confirmate.

- S-a declarat epidemie de gripă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel