Urmărește emisiunea live


Enel vrea să se extindă în America Latină

Enel SpA, cea mai mare companie de utilităţi din Europa, a depus o ofertă non-angajantă pentru activele pe care Sempra Energy le vinde în Chile şi Peru, a anunţat miercuri directorul financiar Alberto De Paoli, în marja unei conferinţe pe teme energetice, transmite Reuters.

Anul acesta, compania americană Sempra Energy anunţase că vrea să vândă distribuitorul de energie Chilquinta Energia din Chile şi compania electrică Luz del Sur din Peru, pentru a se concentra pe America de Nord. 

Anul trecut, Enel a plătit aproape 1,5 miliarde de dolari pentru a achiziţiona o participaţie majoritară într-o companie energetică braziliană, Eletropaulo, devenind cel mai mare distribuitor de electricitate din Brazilia, şi a cheltuit peste 2,3 miliarde de dolari pentru cumpărarea unei companii din America Latină.

În ultimii ani, Enel s-a concentrat pe investiţii în America Latină, unde piaţa creşte într-un ritm mai rapid decât în Europa. În Brazilia, compania italiană operează în statele Rio de Janeiro, Ceara şi Goias. 

Enel, controlată de stat, deţine o participaţie majoritară în compania spaniolă de utilităţi Endesa şi investeşte în energia verde şi reţele, pentru a compensa criza din domeniul energiei convenţionale. 

Enel are o prezenţă importantă pe piaţa din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel