Emmanuel Macron și suta de euro. Chirieac, prima reacție

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

Bogdan Chirieac, prezent în platoul România TV, a analizat discursul lui Emmanuel Macron cu privire la noile schimbări care vor avea loc în Franța în urma protestelor ''Vestelor galbene''. 

Bogdan Chirieac compară discursul lui Emmanuel Macron cu unul dintre discursurile lui Nicolae Ceaușescu.

Un discurs care nouă, românilor, ne aduce aminte de Nicolae Ceaușescu și suta sa. Merită dată secvența în care Nicolae Ceaușescu mai dădea 100 de lei la leafă sau la pensie. Macron a dat înapoi în foarte multe dintre temele contestate la nivel occidental. Din reformatorul Occidentului, cum încerca să se prezinte Macron, acum revine cu totul la origine. Vizazi de migrație a spus că trebuie să discutăm după ce conducătorii Franței admirau migrația. Domnul Macron vine și spune că va trebui să discutăm acest lucru. Vă amintesc că doamna Merkel a picat tot din această cauză.

Ce a spus despre încălzirea globală și toate aberațiile pe care le introduceau, suprataxele pentru energia obținută din combustibili fosili, le dă de o parte. Accizele la motorină, carburanți, prevăzute pentru anul viitor, sunt și ele anulate. Suta se dă în plus fără să fie din profitul angajatorului, deci tot de la buget și nu știu cum se va descurca Franța. 

Pur și simplu, domnul Emmanuel Macron încearcă să îi cumpere pe protestatari. Nimic din ce a fost pus să facă atunci când a fost numit acolo, reforma profundă a Franței, nu mai este capabil să facă., a afirmat Bogdan Chirieac, prezent în studioul România TV, la jurnalul orelor 21.00.

Referitor la ce se va întâmpla în continuare în Franța, după discursul lui Macron, Chirieac este de părere că dacă aceste proteste nu se vor opri, ar putea exista repercusiuni în România.

Dacă Franța continuă, reverberațiile vor fi aici la noi, în periferie. Ei se vor salva, nu știu ce se va întâmpla cu noi, a adăugat analistul politic.

Vezi AICI ce a declarat Emmanuel Macron.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel