Emmanuel Macron-Theresa May, întâlnire la reședința de vară. Agenda discuțiilor, secretă

Preşedintele francez Emmanuel Macron o va primi vineri pe şefa guvernului britanic Theresa May la Fortul Brégançon (sudul Franţei), reşedinţa de vară a preşedinţilor Republicii Franceze.

După o întâlnire de lucru, Theresa May şi soţul ei Philip vor fi invitaţi la o cină privată de către cuplul Macron la această reşedinţă unde Emmanuel Macron îşi va petrece vacanţa de vară, a anunţat marţi Palatul Elysee, relatează AFP şi Reuters.

Palatul Elysee nu a oferit nicio agendă a discuţiilor, însă mai devreme marţi ministrul de externe britanic Jeremy Hunt s-a întâlnit cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian la Paris pentru a discuta despre Brexit.

Tratative privind Brexit

Într-un interviu pentru cotidianul Evening Standard, şeful diplomaţiei britanice Jeremy Hunt le-a cerut marţi Franţei şi Germaniei să facă lobby pe lângă negociatorii Uniunii Europene pentru ca , a anunţat marţi Palatul Elysee, relatează AFP şi Reuters. ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar să se încheie cu rezultate rezonabile şi a avertizat că inclusiv Europa ar avea de suferit dacă 'Brexit-ul nu decurge bine'.

'Franţa şi Germania trebuie să trimită un semnal puternic Comisiei Europene că trebuie să negociem un rezultat pragmatic şi rezonabil care protejează locurile de muncă pe ambele maluri al Canalului Mânecii, întrucât pentru fiecare loc de muncă pierdut în Regatul Unit, se vor pierde locuri de muncă şi în Europa dacă Brexit-ul nu decurge bine, a declarat Hunt.

Vezi și: Brexit: Jeremy Hunt, presiuni pentru un acord rezonabil


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel