Emmanuel Macron, pe cale de a diviza francezii. Acuzații

Macron
Macron

Preşedintele Emmanuel Macron 'este pe cale să divizeze Franţa şi să-i arunce pe francezi unul împotriva altuia', a declarat luni Jordan Bardella, cap de listă al Adunării Naţionale (ex-Frontul Popular, de extrema dreaptă, Rassemblement national - RN) la alegerile pentru Parlamentul European, după o nouă sâmbătă de manifestaţii a 'vestelor galbene', marcată de incidente, potrivit publicaţiei La Croix.

'Nu mai este posibil să manifestezi în ţara noastră fără să existe frica de o represiune din ce în ce mai importantă din partea guvernului', a afirmat la postul de radio RTL acest responsabil al RN, care susţine mişcarea 'vestelor galbene' împotriva politicii sociale şi fiscale a guvernului.

Potrivit candidatului RN, ministrul de interne Christophe Castaner 'a făcut o alegere strategică, politică şi anume să înăbuşe această mişcare de revoltă, obosind-o prin represiune'.

Forţele de ordine sunt complet epuizate

'Forţele de ordine sunt complet epuizate. De mai multe săptămâni ni se livrează, într-un climat de tensiune pe străzile noastre, "veste galbene" împotriva forţelor de ordine, forţe de ordine împotriva "vestelor galbene". Şi toată lumea e în pierdere', a afirmat deputatul din partea Adunării Naţionale.

VEZI ȘI Radu Tudor: Două vești bune și două proaste după anunțul lui Dragnea

Cu toate acestea, reprezentantul RN, care conduce lista formaţiunii Marinei Le Pen la europarlamentare 'nu cheamă la o revoltă împotriva guvernului'. 'Eric Drouet (figură marcantă a mişcării "vestelor galbene") face ceea ce doreşte. Nu cer o revoltă. Avem nevoie astăzi de o ieşire din criza politică care să treacă prin a ne asculta unii pe alţii, prin dialog', a explicat el, reiterând îndemnurile RN la un scrutin legislativ pe baza reprezentării proporţionale şi dizolvarea Adunării Naţionale (camera legislativă inferioară).

'Vestele galbene' au manifestat sâmbătă cu miile în numeroase oraşe din Franţa în a 11-a lor acţiune, marcată de o mobilizare în uşoară scădere şi de noi incidente.

CITEȘTE ȘI ÎCCJ, decizie privind dosarele lui Tăriceanu şi Toni Greblă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel