Emmanuel Macron îl primeşte vineri pe Viktor Orban pentru discuţii despre viitorul Europei

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, îl va primi vineri la prânz pe premierul ungar, Viktor Orban, pentru un schimb de păreri cu privire la viitorul Europei, legat de care cei doi lideri s-au înfruntat de mai multe ori în ultimii ani, notează AFP.

"Este prima vizită bilaterală la Paris efectuată de Viktor Orban" a informat preşedinţia Franţei, subliniind că, în ultimii doi ani, cei doi lideri au discutat în "numeroase rânduri".

"Acest demers se înscrie în dorinţa Franţei de a lucra împreună cu toţi partenerii europeni, în special din Europa Centrală şi de Est", a adăugat Palatul Elysee.

Cei doi vor analiza următoarele etape ale Uniunii Europene după instalarea, la 1 noiembrie, a noi Comisii prezidate de reprezentanta Germaniei, Ursula Von der Leyen. Dosarul migraţiei, Brexitului, extinderii sau al schimbărilor climatice, se vor afla, de asemenea, pe agenda întâlnirii, potrivit preşedinţiei franceze.

În ultimii doi ani, Emmanuel Macron şi Viktor Orban au discutat frecvent în contradictoriu, câteodată chiar virulent, şeful statului francez prezentându-se ca lider al progresiştilor, iar premierul ungar al conservatorilor naţionalişti din cadrul Uniunii Europene.

Viktor Orban a participat, pe 30 septembrie, la Paris, la ceremoniile de omagiere a fostului preşedinte francez Jacques Chirac, la finalul cărora a fost primit la Palatul Elysee împreună cu alţi demnitari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel