Emmanuel Macron, discuţie cu Volodimir Zelenski înaintea de summitulului din septembrie

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a discutat joi telefonic cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru a pregăti summitul prevăzut în septembrie privind Ucraina, împreună cu Rusia şi Germania, a făcut cunoscut Palatul Elysee, transmite AFP.

Emmanuel Macron l-a felicitat pe preşedintele Ucrainei pentru sprijinul acordat de Rada, parlamentul de la Kiev, noului premier Oleksii Goncearuk şi guvernului acestuia. În vederea summitului asupra Ucrainei alături de Angela Merkel şi Vladimir Putin, convenit cu preşedintele rus la jumătatea lui august, şeful statului francez 'a reamintit dorinţa de a se obţine progrese rapide în ce priveşte măsurile de securitate şi politice necesare pentru rezolvarea conflictului din estul Ucrainei'.

Cei doi preşedinţi au decis ca echipele lor să rămână în strâns contact în următoarele săptămâni pentru a pregăti această conferinţă. Franţa speră că în cursul acestui summit Rusia se va angaja ferm să facă uz de influenţa sa asupra separatiştilor proruşi din Donbas pentru a face să revină pacea în regiune pe baza acordului de la Minsk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel