Emma Neagu, deces. Irina Binder, mesaj: Învățăm ceva?

Emma Neagu
Emma Neagu

Vestea că a murit Emma Neagu, adolescenta de 15 ani care a ales să-și amputeze un picior pentru a-și continua visul, a înduioșat o țară întreagă. Românca suferea de cancer osos.

Recent, scriitoarea Irina Binder a postat un mesaj sfâșietor despre tragedia pierderii Emmei Neagu: "Am plâns impresionată de această fetiță care a ales să-și amputeze piciorul doar pentru a putea dansa...și am admirat-o pentru că nu a renunțat la visul ei, pentru forța incredibilă, pentru seninătatea ei. Și am plâns aflând că a murit. O lecție de viață incredibilă... Și noi? Învățăm noi ceva din povestea ei? ???? Învățăm noi să fim recunoscători pentru fiecare secundă de viață, pentru fiecare șansă, pentru oamenii buni? Învățăm noi să fim mai buni, să trăim frumos viața atât de prețioasă?"

Emma Neagu, la "Românii au talent"


Emma Neagu a murit la vârsta de 15 ani din cauza cancerului osos. Anunţul a fost făcut de mai multe organizaţii şi fundaţii caritabile din Canada, unde devenise o adevărată voce de susţinere a copiilor care sufereau de aceeaşi boală.

A devenit cunoscută în România după apariţia în sezonul nouă „Românii au talent". Pasionată de gimnastică, a reuşit să facă performanţă în acest domeniu, deși a ales să îi fie amputat piciorul, tocmai pentru a putea să-şi urmeze pasiunea. „Am plâns împreună de nenumărate ori. Când i-au spus că îi pot salva piciorul, ea a ales să-l amputeze, pentru că i-au spus că dacă îşi va salva piciorul va fi doar pentru partea estetică, va avea un metal în picior şi va termina cu gimnastica şi cu dansul, dar dacă îşi va amputa piciorul, cu multă muncă şi determinare, va putea să facă ce făcea şi înainte. Am avut multe divergenţe. «Tu ai înnebunit? Să-i laşi să-ţi taie piciorul când poate fi salvat?»", a povestit mama fetei în ediţia din 8 februarie 2019 a emisiunii „Românii au talent".

Smiley, Pavel Bartoş, membrii juriului, dar şi cei din public au avut lacrimi în ochi. „Eu mă simt bine, eu dansez, rezultatele arată altceva totuşi, dar eu mă simt bine şi fac tot ce vreau", spunea Emma atunci. Mama ei a explicat ce a vrut să spună: „La ultima radiografie a mai apărut ceva. Ea a avut şi două operaţii la plămâni, au fost metastazaţi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel