EXCLUSIV  Emisiune scoasă din grilă. Jurnalistă Antena 3: Riscurile în vremea lui Băsescu

Andreea Sava este producător de conținut al emisiunii 100 de minute și producător la Q&A. În timpul liber scrie despre sport și cum poți avea un stil de viață sănătos pe blogul pe care și l-a deschis recent. Jurnalista a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre începuturile sale în presă și cum a ajuns la Antena 3, dar și despre ce obstacole a întâmpinat pe parcursul acestui drum.

 

Primii pași în presă

A inceput acum 10 ani. Uite fix acum, cand a trebuit sa-ti spun tie, am stat sa ma gândesc si mi-am dat seama ca s-au împlinit 10 ani, in Septembrie.  Terminasem finanțe-bănci la ASE, am realizat repede ca nu e pentru mine munca in banca sau la vreo multinaționala, am vazut un anunț pentru reporteri de investigație la național TV. M-am dus si asa l-am cunoscut pe Sorin Ovidiu Balan, care m-a ales pe mine si inca 3 fete din câteva sute.                 

Am dat un interviu apoi am fost chemată la Național TV. M-am dus crezând ca e inca un interviu si m-a luat direct pe teren. Mi-a dat din prima, in emisiunea lui, "echipa de investigații", o rubrica si m-a pus din prima zi sa filmez un promo in care sa le cer oamenilor sa ne scrie. Si asa am ajuns la TV din prima zi. Am ajuns reporter de investigații, ma ocupam in special de cele economice, primeam cazuri de la oameni si le răspundeam. Am inceput nu doar sa le spun daca ne ocupam de caz sau nu, ci si sa le dau sfaturi in funcție de problema lor si oamenilor părea sa le placa, a spus Andreea Sava pentru DC NEWS.

Aventura Antena 3

Dupa vreun an si jumătate la Național TV, am plecat cu toții in vacanța de revelion si, cand ne-am întors, emisiunea era scoasă din grila din cauza unei investigații. Cam astea erau riscurile in vremea lui Basescu, de fapt cam astea sunt riscurile mereu, cand faci investigații. Ce mi s-a oferit in continuare la Național, in divertisment, mi-am dat seama ca nu mi se potrivește. Si am realizat ca sunt om de stiri dar nu știam cum sa ajung la stiri. Trebuie sa explic putin: stirile sunt un fel se castă. Cam trebuia sa cunosti pe cineva ca sa ajungi acolo. Eu nu știam pe nimeni, dar imi doream sa lucrez la Antena 3 fiindca eram telespectator fidel. Dupa o vreme de stat acasă, fara nicio șansa, m-am înscris la niste cursuri de TV doar pentru ca erau traineri oameni din Antena. Mama m-a încurajat si m-am dus acolo si am facut tot ce am putut sa impresionez.                                          

Asa am cunoscut-o pe Sandra Stoicescu. La finalul cursurilor, dupa 3 luni, Sandra ne-a ajutat pe toti cei care am vrut sa mergem in redacția de stiri a Antenei in practica. Si m-am dus in practica, am luat-o de la zero deși aveam experiența.    

După 6 luni de practică i s-a oferit postul de redactor pe dimineață

Dimineata, la stiri, inseamna ca intri in tura la 4 dimineata.  Noroc ca a durat doar 6 luni! Ajunsesem sa plâng.  Lucram 2 zile cu 2 libere si, in cele libere, o ajutam pe Sandra care avea atunci emisiune dimineata la antena 3. Partea cu emisiunea era cea frumoasa. Trezitul in creierii noptii, in schimb, era cumplit. Dupa 6 luni, Sandra a primit 100 de minute, de la ora 17, si pe mine redactor. Ea m-a scăpat.

Jurnalista susține că viața la știri e epuziantă. Momente grele au fost și sunt în fiecare zi, însă ea a preferat să nu vorbească despre asta: "N-o sa vorbesc despre obstacole fiindca inseamna sa vorbesc despre oameni si ei inca trăiesc".        

Am facut tot ce se putea in TV. Am facut teren, am citit prompter, fac live, am scris, am stat in montaj. Stiu inclusiv sa fac albul la camera. Imi iubesc meseria. N-as face altceva. Si iubesc sa lucrez la Antena 3. Sunt om de stiri. Suntem o specie.           

Tot ce se putea in sensul ca am trecut prin toate, nu ca nu mai am de învățat. Nu m-am gandit niciodata la altceva. M-am concentrat atat de mult sa ajung la antena 3 încât nu mi-am pus problema sa fac altceva. Si m-am străduit ceva vreme. Bine ca n-a fost cazul sa fiu nevoită sa caut alternative. Chiar nu ma imaginez altceva decat jurnalist la stiri, a povestit Andreea Sava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel