Emirul Kuweitului, spitalizat în SUA. Întrevederea cu preşedintele Trump, amânată

Donald Trump
Donald Trump

Emirul Kuweitului, şeicul Sabah al-Ahmad Al-Sabah, 90 de ani, a fost internat pentru ''examene medicale'' într-un spital din SUA, ceea ce a dus la amânarea unei întâlniri cu preşedintele Donald Trump, a anunţat duminică agenţia de presă oficială Kuna, relatează AFP.

În august, ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif, care a fost în vizită în Kuweit, a scris pe Twitter că îi doreşte recuperare rapidă emirului deşi anterior nu fusese dată nicio informaţie despre posibila deteriorare a stării sănătăţii sale. Agenţia kuweitiană Kuna a relatat atunci că şeicul Sabah şi-a revenit şi că starea sănătăţii sale era bună, fără a oferi alte detalii.

Duminică, agenţia a indicat numai faptul că emirul a fost internat pentru examene medicale într-un spital din Statele Unite, fără a da detalii. Internarea sa a dus la amânarea întrevederii cu Donald Trump la o dată care va fi anunţată ulterior', a adăugat agenţia. Emirul ajuns în Statele Unite luni, iar întâlnirea cu preşedintele american a fost iniţial programată pentru 12 septembrie.

Casa Albă confirmă amânarea întâlnirii

Casa Albă a confirmat amânarea întâlnirii emirului cu Donald Trump precizând într-un comunicat că preşedintele îi doreşte prietenului său (...) o recuperare rapidă şi aşteaptă să-l întâmpine la Washington imediat ce se va simţi mai bine . Ultima apariţie publică a emirului a fost la începutul lunii august, când a luat parte la rugăciunea ce a marcat marea sărbătoare musulmană Eid al-Adha (Sărbătoarea Sacrificiului). Şeicul Sabah i-a succedat fratelui său, şeicul Jaber al-Ahmad Al-Sabah, în ianuarie 2006.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel