Emil Hurezeanu: Mă despart categoric de opiniile lui C.T. Popescu

CTP Hurezeanu
CTP Hurezeanu

Jurnalistul Emil Hurezeanu nu este de acord cu opiniile colegului de breaslă Cristian Tudor Popescu, despre vinovații atacului terorist asupra redacției Charlie Hebdo, în urma căruia au murit 12 persoane.

Analistul politic Emil Hurezeanu a explicat că nu este de acord cu jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Editorialistul de la Gândul a spus la Digi24 că o parte din vina atacului terorist de miercuri, care a îngrozit o lume întreabă, o poartă chiar jurnaliștii ce au murit pentru că și-au îngăduit o libertate de expresie prea mare, într-o țară cu cinci milioane de musulmani.

"Mă despart categoric de opiniile prietenului meu Cristian Tudor Popescu, care vede și-n excesele unei anumite prese kitsch sau tabloidale motive de retorsiune sau de reacție - explică și așa posibilitatea unor reacții excesive. Nu! Cine măsoară indicativul, indicele de kitsch și tabloidal? Cine este arbitrul?", se întreabă Emil Hurezeanu.

Ziarist supraviețuitor de la Charlie Hebdo, mărturie în lacrimi- VIDEO

Jurnalistul Emil Hurezeanu spune că nici lui nu-i plac caricaturi unele caricaturi realizate de niște desenatori mai mult excesivi decât nostimi, precizând că e vorba de libertate de expresie. "Aici este vorba în mod evident de actul criminal, reprobabil, laș, terorist, împotriva unor oameni care în interiorul unei societăți deschise exercită una din valorile fundamentale, pivotale, ale democrației: dreptul la expresie", a argumentat Emil Hurezeanu.

Analistul spune că problema terorismului ne privește și pe noi, românii, pentru că "o țară cu un parteneriat strategic american, un aliat explicit al Statelor Unite în această zonă poate fi oricând o provocare și pentru teoriști. S-a văzut și în Bulgaria acum câteva luni. Suntem în aceeași situație și noi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel