Emil Hurezeanu, declarație HALUCINANTĂ: Amenințarea cu bomba nucleară ar putea să readucă pacea

Analistul Emil Hurezeanu consideră că, în mod paradoxal, pacea în regiune ar putea fi adusă de o amenințare reciprocă între SUA și Rusia cu arma nucleară.

"Bomba nucleară, pe care o ai în depozite tu, o are și celălalt în silozurile lui, te obligă la non-acțiune”, spune Emil Hurezeanu, care argumentează: „Așa a fost 50 de ani, după apariția ei la sfâșitul celui de-al Doilea Război Mondial și proliferarea ei - după cum bine știm, cine nu are bombă nucleară? Mulți au bombă nucleară, și cei mai mici, au și aventurierii între timp, au și țările mici, țările mari, țările medii. Faptul că America și Rusia s-ar putea reînscrie într-un astfel de dialog ar putea să ducă la pace”, a arătat analistul la Digi24.

„Recursul la acest maxim deterent, care este arma nucleară, face parte din logica confruntării convenționale, hibride, non-lineare, cum se numește mai nou acum, (...) iar America se profilează acum ca principalul adversar antagonic al Federației Ruse. Când intervine o disuasiune nucleară, atunci încetează hazardul războaielor întâmplătoare, al conflictelor mici și nesfârșite”, explică jurnalistul.

„Doctrina intimidării nucleare, a echilibrului nuclear, a descurajării pe baze nucleare până acum s-a dovedit că a asigurat pacea. Nimeni nu recurge la război când știe că celălalt are o altă posibilitate – finală și fatală”, a argumentat Emil Hurezeanu.

Citește și: Crimeea, arme nucleare. Rusia susține că are dreptul să instaleze arme nucleare în Crimeea 

Rusia se pregăteşte să amplaseze rachete nucleare aproape de România. Mai precis, în Crimeea. Este ameninţarea unui diplomat de rang înalt de la Moscova, care consideră o provocare manevrele militare NATO în Marea Neagră, la care participă şi România.

Forţele armate ruseşti s-au mobilizat, de altfel, în zonele de frontieră, acolo unde desfăşoară manevre militare complexe. În acest context tot mai tensionat, oficialii ruşi ameninţă voalat că vor instala capacităţi nucleare în Crimeea, peninsulă anexată de Rusia anul trecut. Ceea ce înseamnă că Rusia ar putea avea arme nucleare la doar 300 de kilometri de teritoriul românesc.

„Rusia are dreptul de a deplasa arme nucleare în Crimeea. (...) Nu ştiu dacă sunt arme nucleare acolo, în momentul de faţă. Nu ştiu dacă sunt planuri în acest sens, dar, în principiu, Rusia poate face acest lucru”, a spus Mihail Ulianov, şeful Departamentului Arme din MAE rus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel