Emil "Cico" Dumitrescu, audiat la Parchetul instanţei supreme în dosarul Mineriadei

Fostul amiral, Emil Dumitrescu, a fost audiat, joi, la Parchetul instanței supreme în dosarul Mineriadei din 1990.

"Nu am spus nimic procurorilor. Nu am fost acolo. Dacă dumneavostră găsiţi undeva că eu am participat, eu vin şi recunosc: «Am fost un mare mincinos». Eu eram şeful Direcţiei Generale de Presă şi Sport. Ce legătură aveau eu cu ...? În dosar m-au băgat, aşa, că au vrut să mă bage. Am aici un «prieten» procuror. Pe cuvânt de onoare că eu nu am fost nicăieri. Eu nu eram în clădirea Ministerului de Interne, eram în sediul din stradă Beldiman, vizavi de Poliţie.

Emil "Cico" Dumitrescu a precizat că le-a spus procurorilor că tot ce a avut de spus despre evenimentele din 13-15 iunie 1990 a declarat cândva, arătând că acum nu a mai dat nicio altă declaraţie.

"Le-am spus că ce am avut de declarat cândva, am declarat. Acum nu le-am spus nimic. Ce am avut de spus, am spus odată", a adăugat Dumitrescu.

[citeste si]

Întrebat dacă el crede că Ion Iliescu va fi pedepsit după 27 de ani de la Mineriadă, Emil "Cico" Dumitrescu a spus: "Nu sunt jurist, sunt inginer. Eu zic că nu-i vinovat dar... De ce nu-i întreabă nimic pe cei care au dat foc la clădirea Poliţiei? Erau pe puţin 200 de oameni".

Procurorii militari l-au chemat pe Emil "Cico" Dumitrescu la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) pentru a-i aduce la cunoştinţă că i s-a schimbat încadrarea din suspect în inculpat în dosarul Mineriadei şi că este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel