Emerging Europe Awards: Grupul GRAMPET - Grup Feroviar Român, Campionul Regional al anului 2019

Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român a fost desemnat Campionul Regional al Anului la Premiile Emerging Europe decernate la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul central al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) din Londra.

Ediția din acest an a Premiilor Emerging Europe a atras nominalizări din 23 de ţări emergente - Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia & Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Georgia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Muntenegru, Republica Macedonia de Nord, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ucraina.

„Sunt mândru să aduc acest premiu la București, la aniversarea a 20 de ani de la înființarea Grupului GRAMPET", spune președintele și fondatorul Gruia Stoica. „Am concurat la categoria Regional Champion of the Year alături de unele dintre cele mai puternice companii cu prezență regională. Am convingerea că juriul a avut o sarcină dificilă".

Juriul desemnat de Emerging Europe a inclus, în acest an, profesionişti de talie internaţională și experiență recunoscută în diverse industrii, precum firme de consultanță Big4, fonduri de investiții, instituții financiare și de cercetare, companii imobiliare şi de tehnologie, organizații profesionale și camere de comerț, reprezentanți guvernamentali.

„Decizia finală a juriului recunoaște eforturile prin care am construit prima multinaţională cu capital românesc și cel mai mare operator privat de transport feroviar de marfă și logistică din Europa emergentă. Succesul nu este o întâmplare. Este nevoie de tenacitate, muncă grea, învățare din greșeli și putere de a te ridica, atunci când cazi. Atât eu, cât și echipa mea am trecut prin toate aceste etape, însă acest premiu ne obligă și ne încurajează să continuăm călătoria. Este o dovadă în plus că România are un potențial antreprenorial enorm și am speranța că am arătat încă o dată copiilor noștri că se poate".

(w670)

Grupul GRAMPET este prezent în 10 țări europene şi analizează intrarea pe alte șapte piețe europene (hartă ataşată). Este prima companie europeană care a aderat la Asociația Middle Corridor - Ruta de Transport Internațional Trans-Caspică, asumându-și un angajament ferm față de această alianță strategică ce creează o nouă rută între China și Uniunea Europeană.

Ediția din acest an a Premiilor Emerging Europe a fost susținută, printre alții, de compania de consultanță PwC - Partener strategic, GE Power - Partener Landmark și BERD - partener instituțional. Ceremonia de premiere a fost prezentată de Kasia Madera, prezentator BBC World News. Samuel Burke, corespondent Business & Technology - CNN Business, a moderat sesiunea dedicată inovației și creșterii sustenabile a Europei emergente, printr-un efort comun public-privat.

Evenimentul a atras participanţi de marcă din toate ţările Europei emergente – reprezentanți ai mediului de afaceri, cu precădere din partea companiilor nominalizate, oficiali ai instituțiilor financiare internaționale, precum și oficiali din mediul politic și diplomatic. De menționat participarea unor personalități precum Kristalina Georgieva, CEO Banca Mondială, și Alexis Tsipras, Premierul Greciei. Detaliile și lista câștigătorilor sunt disponibile în comunicatul post-eveniment.

(w670)

Despre Premiile Emerging Europe

Conferința & Premiile Emerging Europe reprezintă o inițiativă dedicată celor mai dinamice companii din țările emergente europene. Categoriile de premii au în vedere realizările companiilor în raport cu 3 criterii - creșterea gradului de conștientizare, dezvoltarea socială și creșterea economică.

Există 16 categorii de premii, dintre care 12 sunt desemnate de un juriu format din profesionşti cu experienţă internaţională, care cunosc categoriile respective foarte bine. Două premii sunt desemnate de către Consiliul Emerging Europe și încă două sunt alese în baza analizei și cercetărilor realizate de platforma Emerging Europe.

Ediţia din acest an a atras companii din 23 de țări. Un număr de 120 de companii și organizații au fost oficial nominalizate pentru cele 12 categorii.

Grupul GRAMPET a concurat alături de alte 9 finaliste la categoria Campionul Regional al Anului (categorie deschisă companiilor care și-au consolidat operațiunile și/ sau s-au extins în țările din Europa emergentă în mod organic sau prin achiziții).

Conferința și premiile au avut loc pe 27-28 iunie, la Londra. Agenda a inclus întâlniri și prezentări la sediul BERD, precum și o recepție la sediul Parlamentului britanic - Palatul Westminster.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel