Eliza Samara, mândria României la tenis de masă

eliza samara dc
eliza samara dc

Eliza Samara a câștigat turneul ITTF Brazilian Pro Tour la tenis de masă, consolidându-și locul 18 în ierarhia mondială. Constănțeanca în vârstă de 24 de ani luptă să ajungă în primele 10 jucătoare ale lumii, scrie Jurnalul Național.

Competiția pe care și-a adjudecat-o vicecampioana europeană de dublu s-a desfășurat în oraşul Santos. În drumul ei spre victoria finală, românca le-a învins pe chinezoaica Gui Lin (în sferturi), pe indianca Manika Batra (semifinale) şi pe compatrioata acesteia, Amkita Das (finală), cu scorul de 4-1.

Imediat după succesul din Brazilia, Samara a zburat spre China, unde va participa la un meci demonstrativ organizat de televiziunea națională chineză, CCTV.  Evenimentul se ține în orașul Baoding, aflat la două ore depărtare de capitala Beijing.

Românca este singura reprezentantă a Europei în selecționata jucătoarelor ofensive la evenimentul intitulat ”Attacking vs. Defensive”.

Eliza Samara a făcut pereche cu valoroasele chinezoaice Li Xiaoxia, Cheng Meng şi Zhu Yuling, toate trei aflate în Top 10 mondial. Reprezentante ale Europei au existat însă în echipa jucătoarelor defensive: nemţoiaca Ivancan şI rusoaica Sorocinska, care s-au alăturat unor sportive din China. ”Sala de la Baoding a fost plină până la refuz, mii de chinezi ţinând să asiste la unul dintre cele mai spectaculoase show-uri ale tenisului de masă mondial”, a declarat pentru sursa citată Beatrice Romanescu, PR&Marketing Manager al Federaţiei Române de Tenis de Masă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel