Elisabeta Rizea, muzeu al rezistenței anticomuniste. Casa Regală susține proiectul

Casă Regală a României susține familia Elisabetei Rizea pentru transformarea casei sale într-un muzeu al rezistenței anticomuniste. 

Pentru a-și arăta sprijinul, Principele Radu a fost marți în vizită la Nucşoara, în Argeș, la locuința celei care a devenit un simbolul al luptei împotriva comunismului, potrivit TVR.

Principele Radu susține iniţiativa familiei Elisabetei Rizea de reparare şi transformare a casei bătrâneşti într-un muzeu interactiv, un spaţiu dedicat memoriei celor care s-au opus comunismului.

Primarul din Nucșoara a prezentat proiectul de muzeu Consiliului Local.

Elisabeta Rizea a fost nepoata unui fruntaş ţărănist, Gheorghe Şuţa, ucis de Securitate în 1948. Soţul ei, Gheorghe, a făcut parte din organizaţia de partizani „Haiducii Muscelului". Ani de zile, ea i-a ajutat cu hrană şi cu informaţii pe partizanii anticomunişti conduşi de Toma Arnăuţoiu şi Gheorghe Arsenescu. A fost arestată şi a stat 12 ani în închisorile de la Piteşti şi Jilava. A fost torturată, dar n-a divulgat niciodată nimic. Elisabeta Rizea a murit în urmă cu 15 ani, în octombrie 2003.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel