Elisabeta Rizea: Bust pentru luptătoarea anticomunistă

Liberalii argeşeni propun ridicarea unui bust al luptătoarei anticomuniste Elisabeta Rizea în municipiul Piteşti.

PNL Argeş a anunţat, marţi, că va propune ridicarea unui bust al luptătoarei anticomuniste Elisabeta Rizea în municipiul Piteşti, după ce un demers similar a fost făcut în Bucureşti.

'Vom propune în Consiliul Judeţean Argeş ca binecunoscutei luptătoare anticomuniste Elisabeta Rizea să i se construiască un bust care să fie amplasat în municipiul Piteşti. Colegii noştri liberali, consilieri aleşi în Consiliul General al Primăriei Bucureşti, au propus deja ca Elisabeta Rizea să aibă un bust în Capitală. Credem că un astfel de gest este mai mult decât oportun în judeţul de baştină al Elisabetei Rizea', se arată într-un comunicat al PNL Argeş.

Conform aceleiaşi surse, reprezentanţii asociaţiei foştilor deţinuţi politici din Argeş şi din Bucureşti, martori ai abuzurilor săvârşite asupra celor care s-au opus dictaturii comuniste, sunt invitaţi să se alăture demersului.

[citeste si]

Elisabeta Rizea, o localnică din comuna argeşeană Nucşoara, a executat 12 ani de închisoare pentru că a sprijinit grupul de rezistenţă anticomunistă Arsenescu-Arnăuţoiu, care a acţionat în Munţii Făgăraş. Ea a murit în anul 2003, la vârsta de 91 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel