Eliminare pensii speciale. CSM, o nouă solicitare către Parlament

Consiliul Superior al Magistraturii reiterează, marţi, solicitarea adresată Parlamentului privind renunţarea la iniţiativa legislativă prin care se doreşte eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor. 

Consiliul Superior al Magistraturii precizează, într-un comunicat transmis marţi, că a luat act şi susţine necondiţionat poziţia exprimată de magistraţi în adunările generale convocate în data de 21 ianuarie, 'în sensul în care abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor afectează independenţa şi statutul acestora', şi atrage atenţia asupra riscurilor pe care un astfel de demers le poate produce asupra actului de justiţie.

'Pe această cale, Consiliul Superior al Magistraturii reiterează solicitarea adresată Parlamentului României în sensul renunţării la astfel de iniţiative legislative şi îşi exprimă disponibilitatea unui dialog onest, pornind de la premisa necesităţii de a consolida statutul de independenţă al magistraţilor judecători şi procurori', menţionează CSM. Mai multe instanţe din ţară anunţau săptămâna trecută că îşi suspendă activitatea în sălile de judecată, judecătorii fiind nemulţumiţi de iminenta abrogare a pensiilor speciale, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel