Eliminare pensii speciale. Ciolacu spune cum va vota PSD

Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES
Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, joi, la Buzău, că PSD o să voteze eliminarea pensiilor specaile, cu excepția celor de serviciu ale militarilor.

În discursul rostit la Congresul extraordinar al filialei PSD Buzău, unde a fost reales lider al organizației județene, Marcel Ciolacu, a spus că PSD va vota eliminarea pensiilor speciale.

„PSD o să voteze eliminarea pensiilor speciale, mai puțin pensiile de serviciu ale militarilor, este exclus așa ceva. Vreau să vă spun impactul bugetar: 400 de milioane. Noi am venit cu un alt proiect care deja a trecut de Senat, de impozitare după veniturile primului om în statul roman, președintele, ce depășește veniturile președintelui României să fie impozitat, iar proiectul domnului Teodorovici era cu 90 la sută. Lege care a trecut. Vom vota o lege care va fi atacata la CSM și care nu va fi pusă în aplicare, noi vom vota această lege, dar vom face apel la PNL, la USR, la celelalte forțe din Parlament, să voteze și ei legea noastră, care va fi pusă în aplicare imediat și va merge la promulgare, a lor va sta în contestații la Curtea Constituțională ani de zile și în instanțele judecătorești”, a spus Marcel Ciolacu.

El a vorbit și de majorarea pensiei minime, pe care, susține Mircea Ciolacu, Guvernul nu vrea să o pună în aplicare „din răzbunare”.

„Mărirea pensiei minime de la 704 la 775 era un efort bugetar de 300 de milioane. Acest guvern din răzbunare nu a vrut să mărească bunicilor noștri aceste pensii, vorbim de cei cu pensii din agricultură”, a mai declarat președintele interimar al PSD, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel