Eliminare pensii de serviciu - Procurorii din CSM vor sesiza Consiliul Procurorilor Europeni

Posibilitatea afectării statutului magistraților în eventualitatea eliminării pensiilor de serviciu ale procurorilor va fi analizată de Consiliul Procurorilor Europeani la sesizarea celor români din CSM.

Procurorii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) vor sesiza Reţeaua Europeană a Consiliilor Judiciare şi Consiliul Consultativ al Procurorilor Europeni, cu privire la o posibilă afectare a statului magistraților, în cazul în care se abrogă legea referitoare la pensiile de serviciu. Decizia a fost luată de Secția de procurori a CSM, în ședința de joi, relatează Mediafax.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare şi a Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni din perspectiva afectării statutului procurorilor ca efect al potenţialei abrogări a dispoziţiilor legale privind pensia de serviciu, în vederea transmiterii unui punct de vedere", conform deciziei de joi.

Totodată, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât convocarea Adunărilor generale ale procurorilor, în data de 21 ianuarie, de la ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat legat de iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care stabilesc pensia de serviciu. Altfel spus, procurorii vor stabili dacă această măsură poate încălca independenţa şi afectează statutul constituţional al procurorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel