Elicopter SMURD la un pas de prăbușire. Arafat: Pilotul a respectat procedurile

Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord a decolat de la Cluj Napoca, iar în zbor a cedat un motor.

Elicopterului SMURD i s-a defectat un motor la puțin timp după de decolare. Pilotul a făcut toate manevrele pentru a evita o catastrofă.

Despre ce s-a întâmplat cu acel elicopter, a informat Raed Arafat, într-o intervenție telefonică, duminică, la România Tv:

”Pilotul, după decolarea către Jibou, a sesizat că un senzor indica o supraîncălzire a unui motor, elicopterul având două motoare, dar care poate zbura în siguranță numai cu unul. Pilotul a aplicat procedura și a închis motorul pentru care s-a aprins senzorul. A zburat un timp până s-a consumat o parte din combustibil, după care s-a întors la Cluj, unde a reușit să aterizeze în siguranță. Va fi supus verificărilor pentru a se descoperi problema tehnică. Pilotul a respectat clar procedurile”, a declarat șeful SMURD.

Pacient transportat în siguranță

Elicopterul a transportat un bărbat de circa 70 de ani, care fusese resuscitat, pentru a fi transferat la Institutul Inimii.

"Pacientul a fost predat în siguranţă, problemele tehnice au survenit după predarea acestuia", se arată într-o informare ISU Cluj. "Elicopterul SMURD de la Jibou a transportat un pacient din Zalău pentru a fi preluat de pe Aeroportul Cluj-Napoca. După predarea pacientului echipajului de terapie intensivă SMURD, elicopterul a decolat şi a întâmpinat probleme tehnice în zbor, drept pentru care piloţii aeronavei au întreprins manevre specifice pentru a readuce în siguranţă aeronava pe aeroport. Elicopterul a revenit în siguranţă pe aeroport, în jurul orei 15,20", mai informează ISU Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel