Elicopter prăbuşit în Nepal

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Un elicopter s-a prăbuşit, sâmbătă, într-o zonă montană din centrul Nepalului.

Un elicopter cu şapte persoane la bord, între care un alpinist japonez, s-a prăbuşit sâmbătă într-o zonă montană din centrul Nepalului, au anunţat responsabili locali, citaţi de AFP. Deocamdată nu există informaţii cu privire la persoanele aflate la bordul aparatului de zbor. 

"Depunem eforturi pentru a ajunge la locul accidentului atât pe calea aerului, cât şi pe jos. Dar condiţiile meteo complică operaţiunea de salvare", a declarat directorul aeroportului din Kathmandu, Raj Kumar Chettri. Elicopterul "Altitude Air", o companie privată, a pierdut contactul cu turnul de control la puţin timp după decolare în districtul Gorkha (centru). Epava sa a fost reperată pe un deal împădurit în districtul vecin Dhadhing, a indicat oficialul citat. 

Nepalul, cunoscut pentru nivelul său scăzut de securitate în materie de transport aerian

Elicopterul este un mijloc de transport frecvent utilizat în această ţară cu munţi înalţi la transportul de turişti şi de mărfuri. Cu toate acestea, Nepalul este cunoscut pentru nivelul său scăzut de securitate în materie de transport aerian. În 2016, şapte persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident de elicopter la 22 km nord de capitala ţării, în timp ce mai multe accidente s-au produs în ultimii ani. Companiile aeriene cu sediul în Nepal au interdicţie de zbor în spaţiul aerian al UE, notează AFP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel