Eliberare condamnaţi. Toader: Trebuie să scoatem adevărul la suprafață

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader a avut o intervenţie telefonică la Antena 3, în cadrul căreia a comentat asupra subiectelor momentului din domeniul justiţiei. 

Tudorel Toader a avut o intervenţie telefonică la Antena 3, în emisiunea "Sinteza zilei", moderată de către Mihai Gâdea. ”Justiția trebuie să rămână în slujba cetățeanului, trebuie să îi apere drepturile și judecățile, să îi protejeze valorile fundamentale. După doi ani de zile am văzut și bune și rele. Trebuie să scoatem adevărul la suprafață”, a declarat Toader.

Ministrul a comentat asupra deciziilor nelegale în urma cărora Înalta Curte de Casație și Justiție este obligată să elibereze pe cei care au fost condamnați în baza completelor nelegal constituite. 

"Dacă vrem să rămânem la nivel de principiu, orice procuror trebuie să știe că face parte din autoritate și nu face parte nici din puterea legislativă și nici din puterea executivă, nu se paote substitui. Decizia privind conflictul juridic, trebuie să zăbovim mai mult. La ministerul Justiției am motivat conflictul juridic de natură constituțională. Dacă legea încă din 2014 spune că acel complet din 5 se trage la sorți, se trage aleatoriu, nu poți să vii oricine ai fi să alegi pe cine vrei", a declarat ministrul Justiţiei. 

Toader: "Sfidare"

"După părerea mea a fost o evidentă sfidare și dezvolt asta. Aveam o polemică cu doamna președintă care spunea că autorul sesizării a uitat să citească și articolul 10. Ea nu a uitat și Curtea mi-a dat dreptate. Nu e suficient să citești un alineat, trebuie să îl și înțelegi și să îl respecți. Eu exclud starea de eroare. A venit în februarie care a lămurit aceeași problemă, tot nu a înțeles. A venit această lege de modificare a justiției. Dacă nici a treia oară n-am înțeles, înseamnă ca e o stare de sfidare”, a mai declarat Tudorel Toader.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel