Elevul care a ameninţat că aruncă în aer două licee, trimis în judecată

Un elev, în vârstă de 17 ani, care a ameninţat în luna martie că aruncă în aer două licee din Târgovişte, a fost trimis în judecată de DIICOT, în stare de libertate, pentru săvârşirea de infracţiuni la legea de combatere a terorismului.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, tânărul va fi judecat pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 38 din Legea nr.535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, respectiv alarmarea fără un motiv întemeiat a unei persoane sau a publicului, a organelor specializate, pentru a interveni în caz de pericol ori a organelor de menţinere a ordinii publice prin corespondenţă, telefon sau orice alte mijloace de transmitere la distanţă cu privire la răspândirea sau folosirea de produse, substanţe, materiale, microorganisme ori toxine de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor ori a mediului înconjurător ori să cauzeze consecinţe deosebit de grave.

Procurorii susţin că, în dimineaţa zilei de 24 martie 2017, tânărul a expediat SMS-uri către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa şi Poliţia locală a municipiului Târgovişte, anunţând iniţial că doreşte negocieri cu autorităţile, în caz contrar urmând să arunce în aer două unităţi şcolare de pe raza municipiului Târgovişte, prin amplasarea unei bombe.

Ulterior, prin utilizarea a două conexiuni VPN prin care şi-a mascat IP-ul pentru a nu fi identificat, tânărul a revenit cu un nou mesaj prin care a ameninţat că fapta va avea loc în jurul orelor 11.00 ale aceleiaşi zile, după care a deschis un cont pe o aplicaţie SMS on-line generând mai multe mesaje către instituţiile menţionate. În seara aceleiaşi zile, el a expediat un alt SMS către Jandarmeria Dâmboviţa prin care a transmis că 'ne-aţi blocat accesul la cele două licee, dar asta nu înseamnă că nu mai sunt şi altele în oraş', notează Agerpres. Dosarul se va judeca la Tribunalul Dâmboviţa.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel