Elevii olimpici, premiați de Simona Halep și Nadia Comăneci

Simona Halep
Simona Halep

Elevii cu rezultate deosebite ai Complexului Educaţional Laude-Reut au fost premiați de Nadia Comăneci și Simona Halep, la Gala Prieteniei Magna cum Laude, desfăşurată la Palatul Parlamentului.

În cadrul celei de-a 17-a ediţii a galei au fost aprinse din nou luminile de Hanuka şi de Crăciun. Candelabrul de Hanuka a fost aprins de Herman Berkovits, consul onorific al României în Israel şi medic personal al prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, împreună cu Jonathan Davis, preşedinte al Raphael Recanati International School, în timp ce europarlamentarul Andi Cristea a dat lumina bradului de Crăciun.

"În fiecare an, şcoala organizează acest eveniment care reflectă modul în care copiii sunt educaţi, pentru că aici este sărbătorită şi Hanuka, dar pe scenă se află şi un brad de Crăciun iar elevii interpretează cântece de Crăciun. Ei sunt deschişi oricui, nu e importantă religia lor, studiază împreună. Acesta e spiritul şcolii Lauder", a arătat ambasadoarea Israelului la Bucureşti, Tamar Samash, într-o declaraţie acordată presei.

Tova Ben Nun-Cherbis, preşedinta Fundaţiei Magna cum Laude-Reut şi a Complexului Educaţional Laude-Reut, a declarat că a decis să organizeze evenimentul sub această formă în 2001, când a văzut că la Casa Albă preşedintele american aprinde pe 1 decembrie luminile pomului de Crăciun şi candelabrul de Hanuka. Ea a văzut în acest gest un simbol al prieteniei între popoare şi a dorit să îl aducă şi în România.

"Evenimentul acesta este dedicat elevilor noştri, care muncesc întreg anul iar la sfârşit, când au loc sărbătorile de Hanuka şi de Crăciun, am îmbinat cele două lucruri: sărbătorile de lumină cu premiile, cadourile. 80 de copii sunt premiaţi. Hanuka e sărbătoarea luminilor, în fiecare zi se aprinde încă o lumânare, timp de opt zile. Iar Hanuka vine de la cuvântul 'inaugurare', de la 'a înnoi'. Înnoim o casă, un an, căldură, educaţie, prietenie", a spus ea.

Program artistic 

Invitaţii s-au delectat cu un program artistic susţinut de elevii Complexului Educaţional Laude-Reut, dar pe scenă au urcat şi solista Mirabela Dauer şi artistul israelian Shlomo Josefsohn. Pe parcursul întregii seri, copiii s-au adunat în jurul Simonei Halep pentru a-i cere autografe şi a se fotografia alături de ea.

Adrian Năstase și Petre Roman, printre invitați

La gală au mai fost prezenţi foştii prim-miniştri Adrian Năstase şi Petre Roman, precum şi nepotul regelui Mihai Nicolae Medforth-Mills.

Eveniment de strângere de fonduri destinate educaţiei, Gala Prieteniei Magna cum Laude a fost organizată de Fundaţia Magna cum Laude-Reut, cu sprijinul Camerei Deputaţilor, al Ambasadei Israelului în România şi al Primăriei Sectorului 3.

Complexul Educaţional Laude-Reut este o instituţie de învăţământ înfiinţată în urma cu 22 de ani la iniţiativa ambasadorului Ronald S. Lauder. Aici sunt educaţi 460 de copii cu vârste între trei şi 19 ani, pe toate ciclurile de învăţământ preuniversitar, fiind acordate şi burse de studiu, în colaborare cu Primăria Sectorului 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel