EXCLUSIV  Lege cu efecte IMEDIATE pentru elevi. Cum ar trebui să se comporte profesorul. Prof. Ioana Neacșu, explicații în premieră

Legea privind diminuarea numărului de ore de clasă la elevi a fost promulgată, iar cel mai rapid efect s-a resimțit la nivel gimnazial, susține Ioana Mihaela Neacșu, fost inspectorul școlar, însă mai e nevoie și de alte măsuri în educația de la noi.

”Este limpede că numărul de ore trebuia redus, dar, totodată, trebuie să asociem această reducere și cu creșterea calității modului în care cadrul didactic predă la clasă”, a mai precizat profesoara Ioana Neacșu, pentru DC News.

Însă, o singură masură bună într-un sistem educațional aflat în suferință nu este suficientă, iar ceea ce ar mai trebui făcut ne-a explicat Ioana Mihaela Neacșu:

”Pe de altă parte, este important să reușim un proces de esențializare a conținuturilor pe care noi le transmitem copiilor. Noi trăim într-un timp în care accesul la informație este rapid și facil pentru toată lumea. Toți copiii au un telefon sau un PC pe masă. Ei sunt, practic, nativi ai acestei digitalizări, fapt pentru care, conținuturile pe care noi le transmitem prin orele de curs nu ar trebui să se refere strict la livrarea de informații. Trebuie să ne axăm pe un curriculum centrat pe competențe. Practic, ceea ce este capabil copilul să facă, nu ceea ce știe”, a explicat inspectorul școlar Ioana Mihaela Neacșu.

Soluții simple și, posibil, eficiente ne-a mai prezentat invitata DC News, în materialul video de mai jos, pe care vă invităm să-l vizonați pentru a a afla ce se mai poate face cu educația în România:

VIDEO

Citește și: Situația despre așa numitul DEZASTRU din învățământ. Prof. Neacșu arată de unde a plecat greșeala - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel