Elevi români din Ucraina. Meleşcanu: Burse şcolare din partea statului român

Vizita ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, la Cernăuți. foto: MAE
Vizita ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, la Cernăuți. foto: MAE

Elevii români din Ucraina vor beneficia de burse şcolare din partea statului român, susţine ministrul de Externe Teodor Meleşcanu.

Elevii români din Ucraina vor beneficia de burse şcolare din partea statului român, a anunţat, joi, la Cernăuţi, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu

Acesta a declarat, la finalul unei întrevederi cu omologul său ucrainean, Pavlo Klimkin, că Guvernul de la Bucureşti va susţine atât elevii din comunităţile româneşti, cât şi cadrele didactice de la şcolile cu predare în limba română din această ţară.

'Guvernul României a adoptat, recent, nişte măsuri care vizează promovarea şi protejarea drepturilor etnicilor români din Ucraina, printre care se numără acordarea de burse elevilor români din Ucraina, precum şi organizarea unor stagii de specializare a profesorilor din şcolile cu predare în limba română, şi mi-am exprimat speranţa că vom putea colabora cu autorităţile ucrainene în acest domeniu', a afirmat Meleşcanu.

Totodată, ministrul a anunţat şi finanţarea unui proiect de modernizare a unei secţii de la spitalul din Cernăuţi în valoare de 60.000 de euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel