Elevi eliminaţi de la simularea Evaluării Naţionale, pentru copiat

Alexandru Ichim / 12 Martie 2019 / 19:42

Mai mulți elevi au fost eliminați din examenul de simulare a Evaluării Naționale. Aceștia au fost prinși în timp ce copiau. 

Trei elevi de clasa a VII-a care au participat la simularea Evaluării Naţionale au fost eliminaţi, marţi, de la proba scrisă la matematică pentru că au încercat să copieze, în timp ce 10% dintre elevii înscrişi la testare au lipsit, scrie Agerpres.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, din cei 3.831 de elevi de clasa a VII-a înscrişi la proba de matematică a simulării Evaluării Naţionale, au participat 3.485 de copii, ceea ce înseamnă că aproximativ 10% au lipsit. La clasa a VIII-a, din cei 3.613 de elevi înscrişi, au participat 3.285.

În timpul desfăşurării probei, trei elevi de clasa a VII-a de la Şcoala Gimnazială "Ilarion Felea"din municipiul Arad au fost prinşi încercând să copieze, ei fiind eliminaţi din testare.

Simularea Evaluării Naţionale va continua, miercuri, cu proba scrisă la limba maternă, iar pe 22 martie se vor afişa rezultatele. Notele pot fi trecute în catalog, la cererea elevilor, potrivit ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale, publicat în Monitorul Oficial.

 

Vezi și:

GRIPĂ. Bilanțul persoanelor decedate din cauza virusului

Simulare Evaluare Națională. CNEE își cere scuze pentru eroare